Kerékpár: Primoz Roglic a Boránál folytatja – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 11:51
null
Primoz Roglic (Fotó: Getty Images)
Hivatalos honlapján jelentette be a német Bora-Hansgrohe, hogy a következő idénytől náluk folytatja pályafutását a Jumbo-Vismától a jelenlegi évad végén távozó szlovén bringás, Primoz Roglic. A szerződés hosszát a német istálló nem közölte.

„Már nagyon várom ezt az új fejezetet, noha a csapatváltás teljesen új dolog a számomra. A nyolc évvel ezelőtti találkozásunk emléke megkönnyítette a tárgyalásokat, de a döntő faktor az volt, hogy a csapat nagyon motivált volt, hogy velem dolgozzon, s emellett az elképzeléseink is megegyeznek” – fogalmazott a klubhonlapnak Primoz Roglic, aki nyolc évvel ezelőtt közel állt ahhoz, hogy a német istállóban versenyezzen.

A szlovén versenyző 2016 óta volt a Jumbo-Visma tagja, a csapat színeiben háromszor diadalmaskodott a Vuelta a Espanán (2019, 2020, 2021), az idén pedig megnyerte a Giro d'Italiát. 2020-ban második lett a Tour de France-on, miután 11 napon keresztül viselte az élen állónak járó sárga trikót.

 

 

VALTER IS INDUL ROGLIC JUMBÓS BÚCSÚVERSENYÉN
A Jumbo-Visma bejelentette keretét a szombati egynapos lombard versenyre, az Il Lombardiára. A holland istálló a búcsúzó Roglic mellett a szlovén Jan Tratnikot, a holland Koen Bouwman, Sam Oomen, Wilco Kelderman hármast, a belga Tiejs Benootot, illetve a magyar bajnok Valter Attilát nevezte az olaszországi viadalra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik