Női Tour: Vollering a királyetap megnyerésével a végső siker kapujában

Vágólapra másolva!
2023.07.29. 20:05
null
Demi Vollering átvette a sárga trikót (Fotó: Getty Images)
Demi Vollering nyerte meg a női Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati királyetapját a Tourmalet-n, jelentős előnnyel átvette a sárga trikót és a végső siker kapujába lépett.

 

A nyolcszakaszos női francia körverseny hetedik etapján a Lannemezanból induló 89.8 kilométeres táv során előbb a Col d'Aspin megmászása, majd a legendás Col du Tourmalet-n hegyi befutó várt a mezőnyre. A pályafutása utolsó idényét teljesítő, 40 éves holland világbajnok, Annemiek van Vleuten számára a tét az, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is meg tudja-e nyerni a Vuelta és a Giro d'Italia után a Tourt is.

Legnagyobb kihívója honfitársa, Demi Vollering, aki a Tourmalet-n jól időzített és elsöprő erejű támadásával leszakította riválisait, köztük a címvédőt is, utolérte az elöl tekerő lengyel Katarzyna Niewiadomát és megnyerte a királyetapot. Vollering sikerével átvette a sárga trikót belga csapattársától, Lotte Kopeckytől, előnye az utolsó szakaszt megelőzően közel két perc Niewiadoma, illetve két és fél perc Van Vleuten előtt.

A viadal vasárnap 22.6 kilométeres időfutammal zárul Pau-ban.

NŐI TOUR DE FRANCE
7. szakasz, Lannemezan-Col du Tourmalet, 89.8 km:

1. Demi Vollering (holland, SD Worx-Protime) 2:52:43 óra
2. Katarzyna Niewiadoma (lengyel, Canyon//SRAM) 1:58 perc hátrány
3. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 2:34 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Vollering 24:48:10 óra
2. Niewiadoma 1:50 perc hátrány
3. Van Vleuten 2:28 perc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik