Sanchez nyerte a szakaszt; Mencsov továbbra is vezet összetettben

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 18:06
Samuel Sanchez nyerte a spanyol kerékpáros körverseny, a Vuelta tizenkilencedik szakaszát. A spanyol kerekes a pénteki szakaszon az azonos idővel célba érő honfitársát, Daniel Morenót előzte meg. A harmadik helyen az összetettben vezető - és gyakorlatilag az idei Vuelta győztesének tekinthető - Gyenyisz Mencsov három másodperces hátránnyal kerekezett be.
Mencsov megtartotta aranysárga trikóját
Mencsov megtartotta aranysárga trikóját
Mencsov megtartotta aranysárga trikóját
Mencsov megtartotta aranysárga trikóját
Az utolsó emelkedőnek José Luis Rubiera, David Lopez Garcia, Ludovic Turpin, José Luis Arrieta kvartett vágott neki az élen. A szakasz utolsó emelkedője helyenként majd húsz százalékos hegymenetet is jelentett.

Közben a mezőny hozzávetőlegesen egyperces hátrányban követte az éllovasokat. Az összetettben elöl állók nem kockáztattak: egymást figyelve utaztak az üldözőcsoportban. Gyenyisz Mencsov, Cadel Evans, Carlos Sastre elsőségét semmi, illetve senki semmi zavarta - kivéve Samuel Sanchezt. A spanyol bringás megpróbált meglépni és ezzel felhozni magát a harmadik pozícióba, ám Sastre észbekapott, olyannyira, hogy már ő fenyegette Evans második pozícióját.

Evans nem bírta Mencsov és Sastre tempóját, akik folyamatosan léptek el az ausztráltól. A szakaszgőzelemért már Moreno és Sanchez küzdött. Végül a hegyihajrát az összetett harmadik helyéért hajtó spanyol nyerte honfitársa előtt. Mencsov a végét nem eröltette meg: három másodperces hátránnyal kerekezett be, és ezzel megszerezte a harmadik helyezést a szakaszon.

Az összetettben továbbra is az orosz Gyenyisz Mencsov vezet, aki gyakorlatilag már az idei Vuelta győztesének tekinthető. Persze még bármi megtörténhet, de ha csak nem bukik az orosz kerekes, már senki nem veheti el tőle az idei győzelmet.

Szombaton a Villalbában sorra kerülő 20 km-es egyéni időfutamot rendezik meg. A verseny vasárnapig tart.

VUELTA, SPANYOL KERÉKPÁROS KÖRVERSENY

19. SZAKASZ:
1. Samuel Sanchez 3:37:01
2. Daniel Moreno azonos idővel
3. Gyenyisz Mencsov 3 mp. hátrány
AZ ÖSSZETETTBEN:
1. Mencsov 77:59:17 ó
2. Carlos Sastre (spanyol, CSC) 3:02 p.h.
3. Cadel Evans (ausztrál, Lotto) 3:49 p.h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik