B. E.
2022.10.05 11:53 Frissítve: 2022.10.05 13:01

Sportrádió: újra edzésben az olimpiai bajnok kajakos anyuka

Hadvina Dórával, az olimpiai bajnok női kajak négyes tagjával beszélgetett Suba Kata a Sportrádió Hazafutás című műsorában. Az interjúban szóba került az anyaság, az edző férjével való közös munka és a sportoló jövőbeli tervei is. Na meg a nagy kérdés, összeül-e újra az olimpiai bajnok női kajak négyes a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, és Hadvina Dóra felállásban.

Két hónappal a szülés után újra kajakba ült az olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok kajakos, Hadvina Dóra (Fotó: Sportrádió)


Augusztusban adott életet Holli nevű kislányának Hadvina Dóra, de az olimpiai bajnok sportoló októberben újra edzeni kezdett. Dóra harmadikként lett anyuka a Tokióban olimpiai bajnok női kajak négyes tagjaiból, csatakozva Kozák Danutához és Csipes Tamarához. Elmondása szerint a kajak szóba sem került találkozásaik során, inkább a babák és a terhesség volt a téma. Danuta és Tamara hasznos tanácsokkal is ellátta az új anyukát: „Azt mondták, legyek türelmes, és ne legyenek elvárásaim se magam, se a baba felé” – mondta Dóra.

Jövőbeli céljait így foglalta össze a Tokióban első olimpiai aranyérmét nyerő olimpiai bajnok: „Egyesben szeretnék kijutni, ez a legnagyobb cél. Tavaly is jól ment ez a szám, de a válogatón magam alatt teljesítettem. Most újra erősödnöm kell, és visszaszerezni a súlyomat, de most az ötszázra összpontosítok.”

Dóra szeretne visszakerülni a négyesbe is, bár még nem tudni, mit hoz a jövő, összeül-e újra az olimpiai bajnok négyes. 

„Ez a négyes érte el a legjobb időt az utóbbi évek négyesei közül, szeretném, ha a jövőben is folytatnánk.”

A pároson viszont még nem gondolkodott, hiszen még nem tudja, hogy együtt maradnak-e Danutával.

Az interjú további részében Dóra mesélt a férjével, Hadvina Gergellyel való közös munkáról, aki a sportoló edzője is. Valamint az olimpiai érmek helyéről és a női kajak négyes tagjairól is.

A TELJES BESZÉLGETÉS

 

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.