Sportrádió: újra edzésben az olimpiai bajnok kajakos anyuka

B. E.B. E.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 11:53
null
Két hónappal a szülés után újra kajakba ült az olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok kajakos, Hadvina Dóra (Fotó: Sportrádió)
Hadvina Dórával, az olimpiai bajnok női kajak négyes tagjával beszélgetett Suba Kata a Sportrádió Hazafutás című műsorában. Az interjúban szóba került az anyaság, az edző férjével való közös munka és a sportoló jövőbeli tervei is. Na meg a nagy kérdés, összeül-e újra az olimpiai bajnok női kajak négyes a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, és Hadvina Dóra felállásban.


Augusztusban adott életet Holli nevű kislányának Hadvina Dóra, de az olimpiai bajnok sportoló októberben újra edzeni kezdett. Dóra harmadikként lett anyuka a Tokióban olimpiai bajnok női kajak négyes tagjaiból, csatakozva Kozák Danutához és Csipes Tamarához. Elmondása szerint a kajak szóba sem került találkozásaik során, inkább a babák és a terhesség volt a téma. Danuta és Tamara hasznos tanácsokkal is ellátta az új anyukát: „Azt mondták, legyek türelmes, és ne legyenek elvárásaim se magam, se a baba felé” – mondta Dóra.

Jövőbeli céljait így foglalta össze a Tokióban első olimpiai aranyérmét nyerő olimpiai bajnok: „Egyesben szeretnék kijutni, ez a legnagyobb cél. Tavaly is jól ment ez a szám, de a válogatón magam alatt teljesítettem. Most újra erősödnöm kell, és visszaszerezni a súlyomat, de most az ötszázra összpontosítok.”

Dóra szeretne visszakerülni a négyesbe is, bár még nem tudni, mit hoz a jövő, összeül-e újra az olimpiai bajnok négyes.

„Ez a négyes érte el a legjobb időt az utóbbi évek négyesei közül, szeretném, ha a jövőben is folytatnánk.”

A pároson viszont még nem gondolkodott, hiszen még nem tudja, hogy együtt maradnak-e Danutával.

Az interjú további részében Dóra mesélt a férjével, Hadvina Gergellyel való közös munkáról, aki a sportoló edzője is. Valamint az olimpiai érmek helyéről és a női kajak négyes tagjairól is.

A TELJES BESZÉLGETÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik