Kajak-kenu: Varga Ádám szerint reális esélye van a világbajnoki címre

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 17:39
null
Varga Ádám a vb-címre hajt (Fotó: Koncz Márton)
Varga Ádám olimpiai ezüstérmes kajakos szerint reális esélye van a kvótaszerzése, vagy akár a világbajnoki cím megszerzésére is a duisburgi vb-n.

 

A 23 éves sportoló a hazai szövetség honlapjának elmondta, hogy mentálisan nagy löketet adott neki az utóbbi két világkupán elért fölényes győzelme. Varga mind a kétszer több mint egy teljes hajóhosszal megelőzte K–1 1000 méteren az olimpiai bajnok honfitársát, Kopasz Bálintot és a portugál világbajnok Fernando Pimentát is.

„Ha a szezon előtt megkérdeznek, akkor ezzel az eredménnyel lettem volna a legboldogabb, így nagyon elégedett vagyok” – mondta a KSI SE versenyzője, aki ebben az idényben taktikát váltott a pálya felosztásában, így már a rajtot követően megpróbál tetemes előnyt kidolgozni.

„Arra figyelek, hogy kihozzam magamból a maximumot, és úgy szálljak ki, hogy nem ment volna több húzás még a pályán, és a legtöbbször szerencsére sikerül is.”

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerdán jelentette be, hogy a királyszámban biztosan Varga állhat majd rajthoz az augusztus 23-27. között Duisburgban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Ezzel 2017 után először fordul elő, hogy nem Kopasz Bálint képviseli a magyar színeket ebben a versenyszámban.

„Reális esély van a kvótaszerzésre és a dobogós, esetleg aranyérmes helyezésre” – hangsúlyozta Varga.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik