Kajak-kenu: még szombatig lehet licitálni Kolonics György hajójára

Vágólapra másolva!
2010.06.04. 23:01
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a kajak.hu és a Kolonics György Alapítvány közös kezdeményezéseként internetes árverezésre került Kolonics György hajója. A kenura, amelyet a portugál Nelo hajógyár külön a kétszeres olimpiai bajnoknak tervezett, szombat délutánig lehet licitálni. Az árverésből befolyt összeget új sporteszközök vásárlásra fordítják, melyek a Kolonics Alapítvány fiatal tehetségeinek fejlődését segítik majd.

Még szombat délutánig lehet licitálni Kolonics György egyedi hajójára a Vaterán. (www.vatera.hu). A piros színű hajót, amelyet Koló második páros időszakában használt, a portugál Nelo hajógyár készítette el kifejezetten a kétszeres olimpiai bajnok kérésére, az ő stílusjegyeinek megfelelően.

A hajót Kolonics György 2008-as tragikus haláláig edzéseken használta, ezt követően visszakerült a Nelo magyarországi forgalmazójához, a kajak.hu-hoz. A cég úgy döntött, elárverezi a hajót, és a befolyt összeget a Kolonics György Alapítvány javára ajánlja fel. Aki nem tud a hajóra licitálni, az 500 Forintos támogatói jegy megvásárlásával segítheti az alapítványt.
 
„Nagyon megtisztelő a család számára, hogy nem felejtik el Kolót, és különböző akciókkal, kiállításokkal és ezzel az árveréssel is megőrzik a fiúnk emlékét, továbbviszik mindazt, amit ő képviselt ebben a sportágban – mondta idősebb Kolonics György. – Bízom benne, hogy sokan csatlakoznak az árverésen és a hajó tulajdonosai minél több pénzt tudnak majd átutalni az alapítvány számára. Mi is figyelemmel kísérjük az árverést, és nagyon szeretnénk, ha a befolyt összegből minél több gyerek számára tudna az alapítvány hajót vásárolni."
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik