Nemzetisport.hu 2010.06.04 23:01 Frissítve: 2011.11.30 02:41

Kajak-kenu: még szombatig lehet licitálni Kolonics György hajójára

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a kajak.hu és a Kolonics György Alapítvány közös kezdeményezéseként internetes árverezésre került Kolonics György hajója. A kenura, amelyet a portugál Nelo hajógyár külön a kétszeres olimpiai bajnoknak tervezett, szombat délutánig lehet licitálni. Az árverésből befolyt összeget új sporteszközök vásárlásra fordítják, melyek a Kolonics Alapítvány fiatal tehetségeinek fejlődését segítik majd.

Még szombat délutánig lehet licitálni Kolonics György egyedi hajójára a Vaterán. (www.vatera.hu). A piros színű hajót, amelyet Koló második páros időszakában használt, a portugál Nelo hajógyár készítette el kifejezetten a kétszeres olimpiai bajnok kérésére, az ő stílusjegyeinek megfelelően.

A hajót Kolonics György 2008-as tragikus haláláig edzéseken használta, ezt követően visszakerült a Nelo magyarországi forgalmazójához, a kajak.hu-hoz. A cég úgy döntött, elárverezi a hajót, és a befolyt összeget a Kolonics György Alapítvány javára ajánlja fel. Aki nem tud a hajóra licitálni, az 500 Forintos támogatói jegy megvásárlásával segítheti az alapítványt.
 
„Nagyon megtisztelő a család számára, hogy nem felejtik el Kolót, és különböző akciókkal, kiállításokkal és ezzel az árveréssel is megőrzik a fiúnk emlékét, továbbviszik mindazt, amit ő képviselt ebben a sportágban – mondta idősebb Kolonics György. – Bízom benne, hogy sokan csatlakoznak az árverésen és a hajó tulajdonosai minél több pénzt tudnak majd átutalni az alapítvány számára. Mi is figyelemmel kísérjük az árverést, és nagyon szeretnénk, ha a befolyt összegből minél több gyerek számára tudna az alapítvány hajót vásárolni."
 

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.