Kajak-kenu: szétment az EJ-bronzérmes kenupáros

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.21. 14:16
null
Szétment Bragato Giada és Nagy Bianka EJ-bronzérmes kenupárosa (Fotó: Nemzeti Sport)
Véget ért az Európa-bajnokságnak számító Európai Játékokon bronzérmes magyar kenupáros, Bragato Giada és Nagy Bianka közös munkája – számolt be róla a boon.hu.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei regionális lappal a Tiszaújvárosi KKSE kenusa, Bragato Giada osztotta meg a hírt, hogy véget ér a közös munkája a Szegedi KKSE kenusával, Nagy Biankával.

Az egység 2017-es összeállása után egy évvel egyszer már szétment, de 2021-ben folytatták a közös munkát, s az elmúlt években számos sikert értek el, ám Bragato Giada most közölte, az augusztus végi, párizsi előolimpián versenyeztek utoljára együtt.

„A kettőnk személyisége közti különbség miatt sajnos nem működött tovább a dolog. Tagadhatatlan, hogy remek eredményeink voltak, idén jó lett volna túlszárnyalni az előző évet, de sajnos nem sikerült, ám mindennek megvolt az oka. Véget ért a kapcsolat, mindketten már az előttünk lévő feladatokra koncentrálunk” – fogalmazott Bragato Giada, aki Nagy Biankával az Európa-bajnokságnak is számító krakkói Európai Játékokon C–2 500 méteren bronzérmes lett, az ob-n három aranyérmet nyertek, míg a 2022-es bronz után az augusztus végi, duisburgi olimpiai kvalifikációs vb-n ötödik helyen zártak, s ezzel kvótát szereztek Magyarországnak a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra.

Bragato elmondta, ő a 18 éves dunavarsányi Benkucs Kírával, míg Nagy a hírek szerint Opavszky Rékával versenyez, a két duó pedig Takács Kincső és Horányi Dóra kettősével lesz nagy harcban a párizsi indulásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik