Emlékezés: idén is sor került a Kolonics György-emlékfutásra

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2020.10.23. 15:55
Az 1956-os forradalom emléknapján idén is megrendezték a Kolonics György-emlékfutást, amelyen a sportbarátok a közös mozgás élményével emlékeztek a kenus legendára.
Idén is megrendezték a Kolonics György-emlékfutást (Fotók: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Idén is megrendezték a Kolonics György-emlékfutást (Fotók: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!


Idén is Duna-parti futással emlékeztek az egykori barátok és sporttársak a 36 évesen elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus legendára, Kolonics Györgyre, aki a választott sportága mellett futni is szeretett: rendszeresen részt vett a Bécs–Budapest ultramaratonon, amelynek mezőnye hagyományosan október 23-án érkezett Budapestre.

A tizenkét éve hagyományosan minden évben megrendezett – idén fokozott egészségügyi-biztonsági intézkedések közepette zajló – emlékfutás a különböző edzettségi állapotú felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt lehetőséget kínált a mozgásra: a félmaratoni mellett 11.5, valamint 2.4 kilométeres táv is szerepelt a programban.

A hagyományőrző szabadidősport-eseménynek hagyományosan a vízpart, a Népsziget ad otthont, így az evezés sem maradhatott el: a résztvevők a futás mellett sárkányhajózhattak is a Dunán, 6 és 10 kilométeres távon.

Mindkét sportágban Ötpróba-pontokat lehetett szerezni, amelyeket a rendszeresen mozgó közönség értékes sportfelszerelésekre válthat, de a legkitartóbb pontgyűjtők akár a 2021-es tokiói olimpiára is eljuthatnak nézőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik