Kajak-kenu: vb-reménységünk felvette Vajdáék tempóját

Vágólapra másolva!
2014.07.16. 18:22
null
Khautra már a felnőtt keretben is számítanak, most a korosztályos vb-n kell helytállnia (Fotó: szeged2014.com)
Tavaly még utolsó éves ifiként szerepelt és szerzett aranyérmet a wellandi ifjúsági és U23-as világbajnokságon Khaut Kristóf. Az idén első éves U23-as versenyzőként egyszerűen berobbant a felnőtt mezőnybe – olyannyira, hogy az augusztusi moszkvai felnőtt világbajnokságon C-1 500 méteren is rajthoz áll majd. A győriek tehetséges kenusa előbb a szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon szeretne ünnepelni.

 

„Az a típusú ember vagyok, aki nem kis célokkal halad előre, inkább nagy dolgokat várok el magamtól, és igyekszem is ezeknek megfelelni" – mondta a Graboplast Győri VSE versenyzője, Khaut Kristóf, aki C–1 1000 méteren rajtol majd a szegedi világbajnokságon.

KIEMELT FIGYELEM A KOROSZTÁLY LEGJOBBJAITÓL

A két korosztályt felölelő világbajnokság a felnőttek moszkvai vb-jét követően kiemelt helyet foglal el az idén a magyar kajak-kenusok életében. Nem véletlen, hogy aki életkorából kifolyólag még megfelel a szabályoknak és a hazai válogatón kvalifikációhoz jutott, ott lesz a rajtvonalon. A versenyre nyolcvan nemzet legjobb utánpótláskorú versenyzőit várják – a szervezők ezerötszáz akkreditációval számolnak – közülük nem egyre alighanem már a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián főszerep vár.

Kiválóságunk a válogatókon elért eredményei alapján ott lehetett volna a brandenburgi felnőtt Eb-n, ám a szegedi vb érdekében lemondta a részvételt, és a felkészülésre összpontosított inkább.

„Örülök, hogy a felnőtt mezőnyben ötszáz méteren már ott vagyok a legjobbak között, de a moszkvai verseny mellett a legfontosabb a szegedi világbajnokság, mert a Maty-éren olimpiai számban, C–1 1000 méteren rajtolhatok. A felnőtt mezőnyben még nem vagyok igazán kész ebben a számban, de talán már felvettem a fonalat, és kezdek egyre közelebb kerülni Vajda Attilához és Vasbányai Henrikhez. Az U23-as mezőnyben nemzetközi rutint tudok szerezni ezen a távon, és egyébként ebben a korosztályban is igen erős ellenfelekkel kell szembenézni."

A világbajnokságot július 17–20. között rendezik meg Szegeden, a Maty-éri pályán. Csütörtökön és pénteken az előfutamokra és a középdöntőkre kerül sor, szombattól már jönnek a finálék, a napi program 9 órától kezdődik. Az esemény a helyszínen ingyenesen megtekinthető, míg a Sport Tv élőben közvetíti a világbajnokság eseményeit.

A Khaut Kristóffal készített teljes cikket itt olvashatja el!

A SZEGEDI MAGYAR CSAPAT
Ifjúsági. Lány kajak: Piller Szabina, Takács Tamara, Lucz Noémi, Sólyom Dóra, Papp Cintia, Jankó Zita. Lány kenu: Molnár Rebeka, Bonyai Regina, Miskolczy Fruzsina. Fiúkajak: Nádas Bence, Vidákovich Antal, Balaska Márk, Birkás Balázs, Gergely Olivér, Koleszár Mátyás, Németh Viktor Máté. Fiúkenu: Hajdu Jonatán, Balla Levente
U23. Női kajak: Kárász Anna, Simán Fanni, Szilágyi Anett, Hagymási Réka, Hagymási Anita, Farkasdi Ramóna. Női kenu: Lakatos Zsanett, Takács Kincső. Férfikajak: Dudás Miklós, Dombvári Bence, Tótka Sándor, Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Noé Bálint, Császár Gergely, Bárdfalvi Márk, Ilyés Róbert. Férfi kenu: Korisánszky Dávid, Khaut Kristóf, Bodonyi András, Viola Viktor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik