Kajak-kenu: magyar közönség előtt tetszelegne Dombvári

Vágólapra másolva!
2014.07.15. 20:18
null
Dombvárit inspirálja Kammerer, Storcz, Vereckei és Horváth Gábor sikeres pályafutása (Fotó: szeged2014.com)
Az idény elején hullámvasúton ült Dombvári Bence. A K-1 1000 méteren felnőtt világbajnoki bronzérmes kajakos a milánói vk remek szereplése után megbetegedett, és eltartott egy darabig a felépülése. Június elején, az első válogatón még érződött a kihagyás, aztán a második szegedi válogatón bezsebelte a K-1 1000 és 500 méter indulási jogát a moszkvai felnőtt vb-re. A szegedi U23-as világbajnokságon K-1 1000 méteren láthatjuk szerepelni.

 

„A betegség sajnos sokat kivett belőlem, eltartott egy ideig mire újra normálisan tudtam edzeni – nyilatkozta Dombvári Bence. – Az ötszáz méterben bíztam, de az ezerben eléggé kételkedtem. Bár az edzőm, Kiss István váltig állította, hogy összejön az is. Igaza lett. A szegedi világbajnokságon természetesen győzni szeretnék. Magyar közönség előtt mindenki szeret tetszelegni, nem? Persze nem tudom, hogy milyen erősségű lesz a mezőny, de én úgy futok neki minden versenynek, hogy nyerni akarok.”

KIEMELT FIGYELEM A KOROSZTÁLY LEGJOBBJAITÓL

A két korosztályt felölelő világbajnokság a felnőttek moszkvai vb-jét követően kiemelt helyet foglal el az idén a magyar kajak-kenusok életében. Nem véletlen, hogy aki életkorából kifolyólag még megfelel a szabályoknak és a hazai válogatón kvalifikációhoz jutott, ott lesz a rajtvonalon. A versenyre nyolcvan nemzet legjobb utánpótláskorú versenyzőit várják – a szervezők ezerötszáz akkreditációval számolnak – közülük nem egyre alighanem már a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián főszerep vár.

A fiatal magyar kiválóságra – aki a Dudás Miklós, Tótka Sándor, Hufnágel Tibor és Ceiner Benjamin fémjelezte korosztályhoz tartozik – hatással van Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor sikerei.

„Számomra ők a legendás aranykor. Persze azóta a nemzetközi és a hazai mezőny is sokat változott, de az ő történeteik, eredményeik nagyon inspirálnak. Elérhetetlennek tűnik az ő általuk képviselt szint, ugyanakkor hihetetlen motivációt is jelent. Bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni azokat a sikereket.”

A világbajnokságot július 17–20. között rendezik meg Szegeden, a Maty-éri pályán. Csütörtökön és pénteken az előfutamokra és a középdöntőkre kerül sor, szombattól már jönnek a finálék, a napi program 9 órától kezdődik. Az esemény a helyszínen ingyenesen megtekinthető, míg a Sport Tv élőben közvetíti a világbajnokság eseményeit.

A Dombvári Bencével készített teljes interjút itt olvashatja el!

A SZEGEDI MAGYAR CSAPAT
Ifjúsági. Lány kajak: Piller Szabina, Takács Tamara, Lucz Noémi, Sólyom Dóra, Papp Cintia, Jankó Zita. Lány kenu: Molnár Rebeka, Bonyai Regina, Miskolczy Fruzsina. Fiúkajak: Nádas Bence, Vidákovich Antal, Balaska Márk, Birkás Balázs, Gergely Olivér, Koleszár Mátyás, Németh Viktor Máté. Fiúkenu: Hajdu Jonatán, Balla Levente
U23. Női kajak: Kárász Anna, Simán Fanni, Szilágyi Anett, Hagymási Réka, Hagymási Anita, Farkasdi Ramóna. Női kenu: Lakatos Zsanett, Takács Kincső. Férfikajak: Dudás Miklós, Dombvári Bence, Tótka Sándor, Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Noé Bálint, Császár Gergely, Bárdfalvi Márk, Ilyés Róbert. Férfi kenu: Korisánszky Dávid, Khaut Kristóf, Bodonyi András, Viola Viktor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik