Kajak-kenu: 11 egységünk kvalifikálta magát a vk-döntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 18:06
A szegedi kajak-kenu világkupa szombati napjának zárásaként hét versenyszám – benne a női K-4 500 m, valamint a 200 m-es sprintszámok – előfutamaira, majd középdöntőire került sor. A magyarok tizennégy egységgel képviseltették magukat, amelyből tizenegynek az A-döntőben, míg háromnak a B-döntőben lesz jelenése.
NŐI K-4 500 M (10 induló)
Az olimpiai bajnok négyest felsorakoztató A-egységünk (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina) az előfutamban második helyen végezve azonnal a döntőbe jutott, a fiatal B-kvartett (Szabó Petra, Lucz Dóra, Nagy Flóra, Farkasdi Ramóna) ötödik lett, így utóbbira várt még egy plusz kör a középdöntőben, amelyet a harmadik helyen zárva sikerrel vett.

FÉRFI K-1 200 M (38 induló)
Nagy reményekkel teli két ifjoncunk, Tótka Sándor és Dudás Miklós is megnyerte előfutamát, majd a középdöntőben mindketten másodikként végezve szereztek kvalifikációt a fináléra. Mindezt egy olyan olimpiai számban, amelyben kimondottan jó kis mezőny jött össze a Maty-éren.

FÉRFI C-1 200 M (25 induló)
Horváth Gábor és Lantos Ádám
is negyedik lett az előfutamban, aztán előbbi ott ragadt a középdöntőben (6. hely), utóbbi nem (3. hely). Horváth a B-, Lantos az A-döntőbe jutott.

NŐI K-1 200 M (34 induló)
Kozák Danuta
után Vad Ninetta lett második saját előfutamában – előbbi a táv végén, utóbbi az elején volt meggyőző –, hogy később mindketten bekerüljenek a döntőbe. Olimpiai bajnokunk harmadik, fiatalabb sporttársa a második lett a középfutamban.

FÉRFI K-2 200 M (25 induló)
Kadler Viktor és Hérics Dávid
párosa hatodik, a Sík Márton, Beé István duó a harmadik lett az előfutamban. A folytatásban fordult a kocka és a sorrend: egy középdöntős futamba kerülve Kadlerék negyedikek, Síkék a hatodikak lettek, bár sokat ez nem osztott és szorzott: vasárnap a B-döntőben ismét randevúzhatnak.

FÉRFI C-2 200 M (11 induló)
A Lantos Ádám, Nagy Péter
páros harmadikként, a Horváth Gábor, Bozsik Attila kettős másodikként került azonnal döntőbe az előfutamból.

NŐI K-2 200 M (14 induló)
A Hagymási Réka, Tóth Dzsenifer
páros előfutamában a harmadik helyen végezve jutott azonnal a döntőbe, míg hatodik Szilvásy Nóra, Szabó Petra kettős a középdöntőbe került, ahol aztán célfotós második hellyel sikerült bejutnia a fináléba.

Vasárnap, a vk záró napján 9.05 órakor kezdődik a program, az első A-döntőt (női K-4 500 m) 10.02 órakor rendezik meg. Holnap 200, 500 és 5000 méteren összesen tizenhat számban osztanak érmeket, bőven lesz tehát kiért szorítaniuk a magyar drukkereknek, akik ingyenesen léphetnek be a helyszínre, és Szegedről szintén térítésmentesen utazhatnak ki a pályára a 40C-s különjárattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik