Szlovák jégkorongliga: hazai jégen kapott ki a DVTK

KOHÁN GERGELYKOHÁN GERGELY
Vágólapra másolva!
2020.10.16. 20:44
null
Egy góllal kikaptak a fehér mezes Jegesmedvék (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
A DVTK Jegesmedvék péntek este hazai jégen 3–2-re kikapott a Dukla Trencíntől a szlovák jégkorongbajnokság (Tipos Extraliga) első fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

 

Lesújtó kép fogadja az egyszerű hokikedvelőt, ha ellátogat valamelyik eredménykövető honlapra: az európai jégkorongbajnokságok mérkőzései mellett kezdési időpont helyett manapság az „Elhalasztva” a leggyakoribb megjelölés.

Nem kivétel ez alól a szlovák élvonalbeli Tipos Extraliga sem.

Az idényrajtot megelőző cirkusz után benne volt a pakliban, hogy előbb-utóbb északi szomszédunk patinás pontvadászata is kaotikus fordulatokat vehet, és egyre inkább úgy tűnik, az „előbb” valósul meg: alig kezdődött el a bajnokság, máris kezd szürreális méreteket ölteni a tervezhetetlenség.

Emlékezhetünk, a DVTK Jegesmedvék első két bajnokiját eleve halasztani kellett a csapatnál adódott pozitív koronavírustesztek miatt, ám azóta fordult a kocka, és jelenleg már ott tartunk, hogy kis túlzással a DVTK az egyetlen klub, amely még hadra fogható csapatot képes kiállítani a ligában...

Miután a borsodiak két hétvégi ellenfele, a Michalovce és a Poprad kidőlt a sorból, az így kieső bajnokik helyett szinte kézenfekvő módon pénteken és vasárnap pótolták volna a Miskolc említett két, idény elejéről elhalasztott összecsapását. Ebből azonban az lett, hogy a már eddig is karanténban ücsörgő szlovák csapatok mellé pénteken csatlakozott a Besztercebánya és a Nyitra is (utóbbival játszott volna a DVTK vasárnap), így pedig konkrétan egyetlen meccset tudtak megrendezni az eredeti kiírás hét pénteki bajnokijából: a DVTK–Dukla Trencín mérkőzést...

„NYERHETŐ MECCS VOLT”
„Felemás érzéseim vannak – mondta Miskolczi Márk, a DVTK csatára. – Mindent beleadtunk, erősen kezdtünk, ám a második harmadban két hibából két gyors gólt kaptunk. Ezután sikerült magunkat visszaküzdenünk a meccsbe, de aztán jött még egy hiba... Nyerhető meccs volt, a bosszantó hibák miatt nem szereztünk pontot. Az út elején járunk még, bőven van javítási lehetőségünk. A csapat jelentős része csupán néhány napja tért vissza hozzánk, ezért a végére talán nem is volt meg a kellő frissesség, erőnlétben is fejlődni fogunk a folytatásban.”

A miskolciak viszont így még akár jól is kijöhetnek a káoszból, és a kezdeti hátrányukból előnyt kovácsolhatnak. Egyrészt ugye ők a mezőny 12 együttese közül az egyetlenek, akik saját szurkolóik előtt játszhatnak, hiszen Szlovákiában kizárólag zárt kapus meccseket rendezhetnek, másrészt amíg a többiek szép lassan elfogynak vagy kiesnek a ritmusból, ők optimális esetben – bár ezzel a kifejezéssel 2020-ban nagyon óvatosan kell bánni... – egyre jobban belejönnek.

Pénteken például számos, eddig hiányzó kulcsemberük ott lehetett végre a jégen, így a csapatkapitány Vas János és Szirányi Bence is elfoglalhatta méltó helyét az első sorban, a centerposzton, illetve a védelemben; és ugyanitt bemutatkozott a lett légiós, Haralds Egle is – méghozzá Vashoz hasonlóan assziszttal, a Jegesmedvék második, egyenlítést jelentő góljánál.

A trencséniek ugyanis előbb egy láb között kiosztott asszisztból, majd a pakkot Rajna Miklóson átjuttató Andrej Kukucka révén a 24. percre kettővel mentek (0–2), ám hogy hokiban ez sem előny, azt a Rob Flick, Nick Wolff tengerentúli kontingens újfent bizonyította: előbbi fórban, utóbbi egyenlő létszámnál tett be egy lecsorgó korongot.

A végszó azonban a Dukláé lett, némileg bosszantó módon: Marek Valach emberhátrányban ugrott ki, az őt üldöző két védő pedig válogatott szabálytalanságok árán sem tudta megállítani, így a DVTK elszenvedte harmadik vereségét is – ráadásul az első kettővel szemben ezúttal a pontszerzés sem sikerült, pedig az minimum benne lehetett volna... 2–3

JÉGKORONG
SZLOVÁK LIGA, ALAPSZAKASZ

DVTK JEGESMEDVÉK–DUKLA TRENCÍN 2–3 (szlovák) (0–0, 2–2, 0–1)
Miskolc, 690
néző. V: Stano, Müllner, Ordzovensky, Janiga (szlovákok)
DVTK: Rajna
Szirányi B., Wehrs – Vojtkó, WOLFF 1 – Láda B., Gőz
ROKALY SZ. (1), Vas J. (1), EGLE (2) – Lövei, Osterberg, FLICK 1 – Csányi, Miskolczi, Ritó – Révész, Farkas M.
Edző: Dave Allison
TRENCÍN: VALENT
Starosta, Mesikämmen – Ackered, Jaborník (1) – Sládok, Bokros – Rajnoha, Durina
Bezúch, Kettunen, Vayrynen – HECL 1 (1), PAUKOVCEK (2), Sádecky – Hlinka, VALACH 1, Kukuca 1 – Ferenyi, Svec, Krajc
Edző: Ján Pardavy
Kapura lövések: 36–21
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Dave Allison:
– A csapat küzdőszellemével ezúttal sem volt gond, mindent megtettünk a győzelem érdekében. Más kérdés, hogy ez nem volt elég, vesztes meccs után nem lehetünk elégedettek. Most is voltak hiányzóink, a visszatérőink ráadásul csak néhány napja edzenek, így a mérkőzés végére elfáradtunk. Hiszem, hogy idővel az ilyen szoros meccsek a mi javunkra dőlnek el!
Ján Pardavy: – Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, de Miskolcon sosem könnyű. Az első harmadban jól játszottunk, a másodikban hamar sikerült kétgólos előnyt kiépítenünk, de ezt ugyanilyen gyorsan le is romboltuk. A záró játékrészben csak egy alkalomra vártunk, hogy eldönthessük a meccset, ezzel pedig élni tudtunk, emiatt távozhatunk győztesen. Külön kiemelném remek teljesítményt nyújtó kapusunkat!

AZ ÁLLÁS
1. Nitra 4 4 13–9 +4 12
2. Zvolen 4 3 1 14–9 +5 9
3. Poprad 3 2 1 11–5 +6 6
4. Dukla Michalovce 2 2 9–5 +4 6
5. Trencín 4 2 2 13–12 +1 6
6. Detva 4 2 2 16–17 –1 6
7. DVTK Jegesmedvék 3 2 1 5–8 –3 2
8. Slovan Bratislava 4 1 3 11–15 –4 2
9. Banská Bystrica 4 1 3 8–17 –9 2
10. Kosice 0 0–0 0 0
11. Nové Zámky 1 1 3–4 –1 0
12. Liptovsky Mikulás 1 1 3–5 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik