K. Zs. 2022.08.30 10:42 Frissítve: 2022.08.30 11:30

Sportrádió: megkönnyezték a bennmaradást női hokisaink

A Sportrádió megszólaltatta Németh Anikót, a magyar női jégkorong-válogatott kapusát, aki a svédek elleni hétfői világbajnoki mérkőzésen kiharcolt bennmaradás jelentőségéről, a meccs szétlövéséről és a negyeddöntős szereplés reményéről is beszélt Virányi Zsolt kérdéseire válaszolva.

Németh Anikó a válogatott kapujában (Fotó: Magyar Jégkorong Facebook)

 

„Mindenki örül a bennmaradásnak, ahogy mondani szokták, az egyik szemünk sír, a másik nyilván nevet – mondta a Sportrádiónak Németh Anikó, utalva a pontszerző vereséggel (2–3, szétlövéssel) kiharcolt bennmaradás kiváltotta kettős érzésre. – Azt figyelembe véve, hogy életünkben először játszottunk felnőtt szinten világbajnokságon a svéd csapattal, ez nagyszerű eredmény.” 

A hétfői mérkőzésen a svédek 2–1-es vezetéssel fordultak az utolsó harmadra, akkor kellett kiharcolni a bennmaradással felérő egyenlítést.

„Az utolsó harmad előtti szünetben az öltözőben arról beszélgettünk, hogy sohasem szabad feladni, mindent bele kell adni. Mindenki küzdött szívvel-lélekkel, én magam éreztem is, hogy meglesz az egyenlítő gól. Nagy szó a magyar női jégkorong történetében, hogy bennmaradtunk. A Covid miatt tavaly nem volt kieső, de most meg kellett harcolnunk azért, hogy ne essünk ki” – folytatta Németh, aki a szétlövésben nem izgult különösebben, mert annak már nem volt jelentősége a bennmaradás szempontjából.

„Kicsit lekerült a teher rólam – jellemezte a helyzetet a kapus. – Volt lövés, amelyik a kapu mellé ment, de sikerült is jó pár büntetőt hárítanom. Sajnos az utolsót belőtték, ezzel ők nyertek, de ilyen a hoki, nekünk is többet kell beütnünk, és akkor legközelebb sikerülni fog. Hatalmas dolog, hogy bennmaradtunk! Vannak olyan játékosaink, akiknek ez az első A-csoportos vébéjük, láttam síró társakat az öltözőben, és én is megkönnyeztem a bennmaradást.”

Elképzelhető, hogy a svédek elleni meccsel nem ért véget a magyarok számára a vb-szereplés: a kedd este fél nyolckor kezdődő Németország–Dánia csoportmérkőzés végződhet úgy, hogy a mieink bejutnak a negyeddöntőbe.

„Pat Cortina (szövetségi kapitány) mondta is, hogy ne szálljunk el nagyon, mert még bármi történhet. Ha a németeknek olyan napjuk van, és rendes játékidőben legyőzik a házigazda dánokat, akkor mi jutunk tovább a negyeddöntőbe. Ha ez nem történik meg, akkor sincs semmi baj, mert bennmaradtunk, de reméljük, hogy a németek nyernek, és akkor megkapjuk az amerikaiakat vagy Kanadát.”

2022.11.25 10:39:08

Jégkorong nemzetisport.hu

A kanadai születésű hátvéd négy jelentős tornán erősítette a magyar jégkorong-válogatottat.

2022.11.12 20:52:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Mit hallgatott kilenc évesen Nagy Gergő, ami ilyen hatással volt rá? Melyek a kedvenc kazettái?

2022.11.07 13:07:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke adomázott a szövetség legendás vezetőjére emlékezve.

2022.10.23 10:41:48

Jégkorong nemzetisport.hu

A szlovák Extraligában szereplő Érsekújvárnál értékelik a magyar szakember munkáját.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.