Osztrák hokiliga: szoros vereséggel kezdte a negyeddöntőt a Fehérvár

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.07. 21:34
null
Terbócs gólja sem segített (Fotó: Dömötör Csaba)
Az osztrák jégkorongliga negyeddöntőjének első mérkőzésén a Hydro Fehérvár AV19 3–2-es vereséget szenvedett a Red Bulltól Salzburgban.


Az előző ICEHL-évad döntőjében a Red Bull Salzburg kisöpörte a Hydro Fehérvár AV19-et, még ha a 4–0-s végeredmény nem is tűnt teljesen igazságosnak a látottak alapján. Az alapszakaszban második címvédő a fehérváriakat választotta ellenfélnek a negyeddöntőre, így alkalom nyílik a visszavágásra.

Az első meccsen kedden Lucas Thaler vezető góljára Terbócs István még válaszolt, ám az osztrák együttes Peter Schneider és Chay Genoway találatával elhúzott.

Anze Kuralt góljával a Volán felzárkózott 3–2-re tíz perccel a vége előtt, de az egyenlítés már nem jött össze. Így tehát Kevin Constantine csapata vereséggel kezdte meg szereplését a rájátszásban.

JÉGKORONG
Osztrák liga (ICEHL), negyeddöntő, 1. mérkőzés

Red Bull Salzburg (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
Salzburg, 2100 néző. V: Siegel, Sternat, Bedynek (mindhárman osztrákok), Konc (szlovák).
SALZBURG: TOLVANEN – Robertson, Lewington / MacWilliam (1), GENOWAY 1 / Heinrich, Stajnoch / Stapelfeldt, Schreier – Meyer (1), Nissner, M. Huber / Raffl, Baltram (1), Schneider 1 / P. Huber, Wukovits, Hochkofler / Harnisch, Bourke, THALER 1. Edző: Matt McIlvane
FEHÉRVÁR: O. Roy – Fournier, T. Campbell / Stipsicz, H. Nilsson / Vokla, Donaghey – ERDÉLY CS. (1), Hári J., Kuralt 1 / Sarauer, Findlay, TERBÓCS 1 / Magosi B., Németh K., Mihály Ákos / Leclerc, Réfalvi, Ambrus Cs. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 35–21. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 2/0.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Salzburg javára
MESTERMÉRLEG
Matt McIlvane:
– A Fehérvár megmutatta, milyen veszélyes csapat, viszonylag kevés támadásból kétszer is eredményes volt. Mi már jó ideje vártuk, hogy kezdődjön a playoff, jó újra játékba lendülni. Péntekig tovább kell javulnunk, mert képesek vagyunk ennél jobban is játszani. Végig koncentrálnunk kellett, egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk a magyar csapat ellen.
Kevin Constantine: – Nagyon tiszteljük a Salzburgot, jó játékosai és edzői vannak, a keddivel együtt pedig már sorozatban ötödször kapunk ki tőle a rájátszásban. Csapatom hozzáállása megfelelő volt, győzni akartunk, de hiányzott belőlünk az átütőerő, ami azzal is magyarázható, hogy a csapatot influenzajárvány sújtja – többen is betegek, de várjuk, hogy hazai jégen játszhassunk pénteken.

A párharc további programja
Péntek, 19.15:
Fehérvár–Salzburg
Vasárnap, 16.30: Salzburg–Fehérvár
Március 14., kedd, 19.15: Fehérvár–Salzburg
Március 17., péntek, 19.15 (ha szükséges): Salzburg–Fehérvár
Március 19., vasárnap, 17.30 (ha szükséges): Fehérvár–Salzburg
Március 21., kedd, 19.15 (ha szükséges): Salzburg–Fehérvár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik