P. SZ.
2023.09.23 09:55 Frissítve: 2023.09.23 12:45

Osztrák hokiliga: Laberge első Volán-gólja és az első magyar vereség – videó

Hiába játszott sokkal jobban az első harminc percben a magyar együttes, sorozatban tizenharmadszor is legyőzte a Red Bull Salzburg a Fehérvárt az osztrák bázisú ICEHL-ben.

A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Dömötör Csaba)

Először irányította hazai pályán a Hydro Fehérvár AV19-et az ICEHL első magyar vezetőedzője, Kiss Dávid, aki keze alatt az első két olaszországi mérkőzését megnyerte a csapat. Ezúttal sokkal nagyobb feladat várt a Volánra, hiszen az előző két kiírás bajnoka, a Red Bull Salzburg látogatott a Raktár utcába.

Az első másfél harmadban látottak alapján a magyarok felnőttek a feladathoz, „lehokizták” a jégről a vendégeket, viszont gólt nem sikerült szerezniük, ellentétben a salzburgi Philip Wimmer talált egyet a második játékrész derekán. Teljesen felborult az addigi rend, az ICEHL rutinos kirakatcsapata felőrölte a mindvégig küzdő fehérváriakat, akik csak a hajrában tudtak szépíteni Pascal Laberge első Volán-góljával.

HYDRO FEHÉRVÁR AV19RED BULL SALZBURG 1–4 (0–0, 0–2, 1–2)
Székesfehérvár,
2616 néző. V: Fichtner (osztrák), Piragic, (horvát), Váczi, Muzsik
FEHÉRVÁR: O. Roy – T. Campbell, Fournier / Nilsson H., ATKINSON / Phillips, Stipsicz / Vokla, Ambrus G. – LEAVENS, Hári J. (1), McGauley / Kuralt, Bartalis I., LECLERC / Terbócs, Laberge 1, Vértes / Mihály Ákos, Németh K., Magosi B. Edző: Kiss Dávid
SALZBURG: TOLVANEN – Robertson, Murphy / Wimmer 1, Genoway (1) / Sinn, Lewington / Schreier, Harnisch – Raffl (1), NISSNER 1 (1), SCHNEIDER 2 / P. Huber, Auer, Thaler / Hochkofler, Baltram (1), M. Huber / Wukovits, Bourke, Payerl. Edző: Oliver David
Kapura lövések: 34–36
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: – Sajnáljuk, hogy ennyi néző előtt nem tudtuk itthon tartani a három pontot, de hamar túl kell tennünk ezen magunkat, és készülni a következő meccsre. Úgy kezdtük a találkozót, ahogy elterveztük, rengeteg párharcot nyertünk meg, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, sokszor játszottunk emberelőnyben, ezt azonban nem tudtunk kihasználni. A második harmadban sokszor felesleges kockázatot vállaltunk, az utolsó játékrészre már hátrányban jöttünk ki, megvolt a tervünk, ám nagyon hamar újra gólt kaptunk. A szépítésnek viszont örülök.
Oliver David: – Nagyszerűen játszott a Fehérvár az első harmadban, rengeteg gondot okozott nekünk, de legalább ugyanannyit okoztunk saját magunknak is a kiállításokkal. Szerencsénk volt, hogy megúsztuk döntetlennel ezt a periódust. A másodikban már éledeztünk, elkezdtünk rendesen korcsolyázni, hittünk a győzelemben, és tettünk is érte. Büszke vagyok az erőfeszítésünkre és a meccs kimenetelére is.

2023.12.07 15:32:14

Jégkorong nemzetisport.hu

Hazai pályán az új generáció: vasárnap rajtol az U20-as divízió 1/A jégkorong-vb, a magyar csapat elszántan készül.

pr
2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.