D. S. B.
2023.04.11 07:36 Frissítve: 2023.04.11 09:48

Női jégkorong-vb: változtatott keretén a magyar válogatott

A Magyar Jégkorong-szövetség (MJSZ) közlése szerint Mayer Fruzsina számára sérülés miatt véget ért a kanadai Bramptonban zajló női jégkorong-világbajnokság, helyére Faggyas Lilla került a keretbe, aki már a németek elleni keddi mérkőzésen jégre léphet.

Mayer Fruzsina számára sérülés miatt véget ért a vb (Fotó: Dömötör Csaba)

„Nagy különbség volt a svédek és a finnek elleni vereség között, és ez a küzdőszellemünknek volt köszönhető. Ez a teljesítmény már közelebb áll ahhoz, amire ez a csapat képes és ahogy már korábban is teljesített. Jó volt látni, hogy így feljavultunk. Az eredmény kicsit túlzó, az öt-null nem tükrözi hűen a meccs képét. Néhány megpattanó korong a finneket segítette, minket viszont nem. Tudtuk, hogy ha keményen küzdünk és jól helyezkedünk, akkor meglesznek a helyzeteink – nem annyi, mint a finneknek, mivel ellenfelünk jobb csapat. Építhetünk erre a teljesítményre, és remélem, hogy át tudjuk menteni a harci szellemet és a szervezettséget keddre, egy kicsit pontosabb támadójátékkal. Természetesen megpróbáljuk megnyerni azt a meccset is. Nem gondolkozhatunk előre, nem járhat az agyunk a gólkülönbségen, cseréről cserére kell haladni. A német erős csapat, fizikális, szervezett. Nekik is nyerni kell, szóval érdekes meccsre van kilátás. Jól kell korcsolyáznunk, gyors átmenetekre van szükség, és ha ki tudjuk zökkenteni őket a játékukból, lehet esélyünk” – mondta a magyar válogatott hétfői, finnek elleni 5–0-s vereségéről és a németek elleni keddi meccsről Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A FINNEK ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

JÉGKORONG
NŐK, ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
17.00:
Magyarország–Németország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.