MTI/R. P. 2022.09.05 20:25

Női jégkorong-vb: Még nem biztos a jövőm – Pat Cortina

Még nem biztos a jövője a magyar női jégkorong-válogatott élén Pat Cortina szövetségi kapitánynak, mivel a következő világbajnokságot jövőre nem a nyár végén, hanem március végén és április elején rendezik Kanadában.

Pat Cortina (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

Az 58. születésnapját vasárnap ünnepelt kanadai-olasz edző a közmédiának hétfőn elmondta: még nem biztos a jövője, mert nem tudni, hogy német klubcsapata, a Garmisch-Partenkirchen-i SC Riessersee mellett mennyi ideje jut a női válogatottra.

 
A hosszabbításban buktak el a finnek ellen a mieink

A csapat története legjobb eredményét elérve a nyolcadik helyen zárta a dániai elitvilágbajnokságot, és a friss világranglistán is kilencedik lett, amely szintén a legjobb eddigi pozíciója.

Cortina büszke a válogatottra, amely eleinte hullámzóan játszott – legyőzte a németeket és pontot szerzett a svédekkel szemben, ám kikapott a dánoktól, a csehektől és az amerikaiaktól –, majd az utolsó meccsén, az 5-8. helyért hosszabbításra kényszerítette a finneket.

„Egy győzelmünk volt, de ahogyan játszottunk a többi mérkőzésen, az sokakat meglepett. Nem féltünk megmutatni, mit tudunk. Büszke vagyok a játékosokra. A pályán kívüli viselkedésük is példás volt, a hotelben, a városban, vagy a buszon, és ez is hozzátartozik a válogatottak életéhez” – mondta Cortina.

Hangsúlyozta, hogy az eddig kitűzött célokat elérték, bennmaradtak, és aztán negyeddöntőt is vívhattak, most pedig jöhet az újabb cél, hogy kijussanak a következő, 2026-os olimpiára.

„El kell hinni, hogy ez lehetséges, a játékosok tudnak ezen a szinten játszani. Reméljük, ez egy új hullám kezdete. Többen és többen jöhetnek játszani, érdeklődhetnek a sportág iránt” – tette hozzá Pat Cortina

(MTI)

2022.11.25 10:39:08

Jégkorong nemzetisport.hu

A kanadai születésű hátvéd négy jelentős tornán erősítette a magyar jégkorong-válogatottat.

2022.11.12 20:52:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Mit hallgatott kilenc évesen Nagy Gergő, ami ilyen hatással volt rá? Melyek a kedvenc kazettái?

2022.11.07 13:07:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke adomázott a szövetség legendás vezetőjére emlékezve.

2022.10.23 10:41:48

Jégkorong nemzetisport.hu

A szlovák Extraligában szereplő Érsekújvárnál értékelik a magyar szakember munkáját.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.