MTI
L. M.
2023.03.23 18:53 Frissítve: 2023.03.23 18:57

Női jégkorong-vb: Cél a nyolc közé jutás – Kolbenheyer

A nyolc közé jutás a célja a magyar női jégkorong-válogatottnak az április 5-én rajtoló kanadai világbajnokságon.

Kolbenheyer Zsuzsanna szerint most nehezebb lesz bennmaradni (Fotó: MTI)

 

Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség női szakágának vezetője az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta, mivel idén már nem egy, hanem két kieső lesz, ezért a tízcsapatos bramptoni vb-n a negyeddöntőbe kell jutni. Hozzátette, a csapat kedden utazik Torontóba, és ott még a vb előtt a japán és a német csapattal játszik felkészülési mérkőzést.

„Szerintem most nehezebb lesz bennmaradni, mint tavaly, ugyanakkor a mezőny sokkal kiegyenlítettebb” – tette hozzá. A 2022-es vb-n a magyarok fennállásuk legjobb eredményét elérve a negyeddöntőbe jutottak, és az összesítés alapján a nyolcadik helyen zártak.

Azt még nem lehet tudni, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet-e a vb-n, mert német klubcsapatával még érdekelt a rájátszásban. Ha a garmischi SC SC Riessersee még egy kört sikerrel vesz, akkor Cortina helyett Delaney Collins másodedző irányítja az együttest. Az ő személyével kapcsolatban Kolbenheyer megjegyezte, hogy remek edző, „főnyereménynek” tartja, aki érti a magyar csapat mentalitását.

A keretben jelenleg 29 fő szerepel, ezt szűkítik majd az indulásig 25 főre, a bramptoni vb-re pedig húsz mezőnyjátékos és három kapus nevezhető.

A vb április 5-én rajtol, a magyarok egy nappal később kezdik meg szereplésüket a bramptoni CAA Arenában. A nemzeti együttes a vb-n a B jelű ötösben kapott helyet Finnország, Svédország, Németország és Franciaország mellett. Az A jelű csoportban szerepel a házigazda, címvédő, egyben olimpiai bajnok Kanada, valamint az Egyesült Államok, Csehország, Svájc és Japán. Az A-csoport öt együttese, valamint a B-csoport legjobb három helyezettje vívja a negyeddöntőt, míg az utolsó két helyezett kiesik a divízió I/A-ba.

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.

2023.05.22 19:23:41

Jégkorong nemzetisport.hu

Sofron Istvánék 3–1-re is vezettek, mégsem sikerült nyerniük Ausztria ellen.

2023.05.19 14:07:42

Jégkorong nemzetisport.hu

A világelső házigazda a harmadik harmadban öt gólt ütött a magyar hokiválogatottnak, így 7–1 lett a vége.