Női jégkorong-vb: a finnekkel játszik a válogatott szombaton

Vágólapra másolva!
2022.09.01. 23:53
null
Következnek a finnek (Fotó: IIHF.com)
Óriási meglepetésre Finnország hosszabbításban 2–1-re kikapott Csehországtól a Dániában zajló női elit jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében. Ezzel egyébként fel is borult a papírforma, a másik ágon a Svájctól vereséget szenvedő Japán és a Kanadától kikapó Svédország találkozik egymással, a mérkőzések győztesei játszanak majd az ötödik helyért vasárnap.

A világbajnokságon a hetedik helyezésért nem játszanak a vesztesek, a győztesek pedig a jövő évi vb-n az ötödik felsőházi helyért küzdenek majd meg vasárnap délelőtt.

A finnek számára óriási blama a kiesés, hiszen tavaly bronzérmesek voltak, míg három éve ezüstérmesek lettek – emlékezetes mérkőzésen vesztették el a döntőt a hazai rendezésű világbajnokságon az Egyesült Államokkal szemben. A világranglistán az amerikaiak és Kanada mögött harmadik finnek gyakorlatilag a legjobb európai válogatottnak tekinthetők – más kérdés, hogy a csehek most a rendes játékidő 1–1-es eredménye után egy 40 másodpercig tartó hosszabbításban le tudták őket győzni.

NEGYEDDÖNTŐ
Szeptember 1.
Svájc–Japán 2–1 – szétlövéssel
Egyesült Államok–Magyarország (Herning) 12–1
Kanada–Svédország 3–0
Finnország–Csehország 1–2 – hosszabbítás után

AZ 5–8. HELYÉRT(Frederikshavn)
Szeptember 3.
12.00: Finnország–Magyarország – élőben az NSO-n!
16.00:
Svédország–Japán

ELŐDÖNTŐ (Herning)
Szeptember 3.
14.00:
Egyesült Államok–Csehország
18.00: Kanada–Svájc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik