Női jégkorong-vb: a bennmaradás kapujában a magyar válogatott

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2022.08.28. 12:28
null
Pat Cortina és szakmai stábja felkészítette a csapatot (Fotó: MJSZ / Vörös Dávid)
A Dániában zajló női elit jégkorong-világbajnokságon szereplő magyar válogatott a szombati pihenőnapja után vasárnap este a házigazdákkal csap össze, s ha bármilyen módon – akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban, vagy szétlövéssel – nyerni tud, bebiztosítja bennmaradását. Helyzetjelentés Frederikshavnból.

A magyar női jégkorong-válogatott a torna első meccsén fantasztikus játékkal, kétgólos hátrányból fordítva nyert 4–2-re Németország ellen, majd a második meccsén, az előzetesen a csoport legerősebbjének tartott Csehországtól szenvedett 7–1-es vereséget. Utóbbi eredmény ellenére sincs rossz hangulat a válogatottnál – amely szombaton a pihenőnapját töltötte –, köszönhetően elsősorban annak, hogy pénteken a dánok is kikaptak a csehektől, ami remek helyzetbe hozta Huszák Alexandráékat.

Ha ugyanis a magyar válogatott vasárnap este bármilyen módon – akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban, vagy szétlövéssel – nyerni tud, bebiztosítja élvonalbeli tagságát, hiszen egy meccsel a vége előtt minimum négy ponttal többje lesz, mint a csoport egyetlen kieső helyét jelenleg elfoglaló – azaz utolsó helyezett – dánoknak.

Ami a szabadnapot illeti: a lányokra szombaton délelőtt egy nem kötelező jellegű edzés várt, majd délután szabad programjuk volt – akadtak, akik a szálláshelyen nézték a vb péntek délutáni meccseit, s volta, akik sétáltak egyet a városban. Eközben a szakmai stáb tagjai a helyszínen nézték meg a svéd–német és a cseh–dán találkozót, s az ott látottakat már a szombat reggeli átmozgató edzést követően, a délelőtti videós elemzés során osztották meg a csapattal – különös tekintettel az emberelőnyös és -hátrányos helyzetekre, főképp a dánok esetében.

A vb házigazdájával a közelmúltban többször is találkozott a magyar válogatott: legutóbb júliusban, néhány nap alatt kétszer is megmérkőzött egymással a két csapat, mindkétszer a dánok nyertek egy góllal. Az előző világbajnokságon a mieink nyertek, még pedig 5–1-re,majd ismét néhány nappal később egy felkészülési találkozón 6–4-re győztek lányaink Dánia ellen.

A csapat a korai ebédet követően délután háromkor indul a négyezer fő befogadására képes frederikshavni Iscenter Nord sportcsarnokba. A magyar válogatott keretében mindenki egészséges, így elvi akadálya nincs annak, hogy Pat Cortina a legerősebb összeállítású sorokat küldje jégre a házigazdák ellen délután 17.00 órakor kezdődő meccsen.

JÉGKORONG
NŐI VB
B-CSOPORT
3. FORDULÓ (Frederikshavn)
17.00:
Magyarország–Dánia – élőben az NSO-n!

A CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE
Augusztus 29.
15.30:
Németország–Csehország
19.30: Magyarország–Svédország – élőben az NSO-n!
Augusztus 30.
15.30:
Svédország–Csehország
19.30: Dánia–Németország

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
MGy
HGyHVVLG–KGGkP
1.Csehország2212– 2+106
2.Svédország211 9– 5 +45
3.Magyarország211 5– 9 –43
4.Németország211 5– 8 –31
5.Dánia22 3–10 –70

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik