Női jégkorong: szétlövéssel győzték le a dánokat a mieink

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 20:27
null
A magyar válogatott góljait Huszák Alexandra szerezte (Fotó: Magyar Jégkorongszövetség – archív)
Az elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott felkészülési mérkőzésen szétlövést követően 3–2-re jobbnak bizonyult a házigazda dánoknál.

 

A pénteki, koppenhágai találkozón a magyarok sebességben és játékban is egyenrangú ellenfélnek bizonyultak. Egyenlő létszámnál az ugyancsak A csoportos dánok kezdeményezőbbek voltak és irányítottak ugyan, de a magyarok pár húzással, gyors akciókból rendre veszélyt jelentettek.

Emberelőnyös szituációkban pedig a vendégek sokkal veszélyesebben támadtak, a 39. percben Huszák Alexandra fórból távoli lövéssel szerezte meg a vezetést: 14 másodperc kellett akkor az emberelőny gólra váltásához. A hazai egyenlítést követően Huszák az 59. percben másodszor is vezetéshez juttatta Lisa Haley szövetségi kapitány együttesét, de a dánoknak 20 másodperccel a rendes játékidő vége előtt sikerült kiharcolniuk a ráadást. Amely aztán szétlövésben, a kilencedik párt követően dőlt el: miként a mérkőzést, a rávezetést is 3–2-re nyerték a magyarok.

Szombaton 13 órától ismét jégre lép a két együttes.

A világbajnokságnak április 7. és 17. között ad otthont a kanadai Halifax és Truro, a magyar együttes az utóbbi helyszínen a csehekkel, a dánokkal, a japánokkal és a németekkel találkozik.

JÉGKORONG
NŐK, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Dánia–Magyarország 2–3 (0–0, 0–1, 2–1, 0–0, 0–1) – szétlövés után
A magyar gólszerző:
Huszák Alexandra (39., 59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik