NHL: újra legyőzte a Dallast a címvédő Tampa Bay

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 08:38
null
A Tampa Bay ismét legyőzte a Dallast (Fotó: Getty Images)
A címvédő Tampa Bay Lightning szétlövésben 4–3-ra nyert legutóbbi nagydöntős ellenfele, a Dallas Stars vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A két együttes harmadszor találkozott a tavalyi finálé óta, és ezeken a meccseken kivétel nélkül a Tampa diadalmaskodott. Ezúttal úgy tűnt, hogy viszonylag simán győz, csakhogy a texasiak kétgólos hátrányból az utolsó két és fél percben 41 másodperc alatt egyenlítettek.

A Washington Capitals véget vetett a New York Islanders kilenc mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatának. A 3–1-es hazai sikerből a csapatkapitány Alekszandr Ovecskin góllal és gólpasszal vette ki a részét: 718. találatával Phil Espositót maga mögött hagyva már egyedül áll az örökranglista hatodik helyén, egyúttal a liga történetében ő a 35. játékos, aki elérte az 1300 pontot.

A Boston Bruins a Pittsburgh Penguins hatos sikersorozatát zárta le 2–1-es győzelemmel. A sikerben 34 védésével elévülhetetlen érdemei voltak Dan Vladarnak, aki pályafutása során először kezdett az NHL-ben.

A Pingvinek nemcsak a kudarc miatt bánkódhattak, hanem Jevgenyij Malkin sérülése miatt is, ugyanis az orosz csatár – aki 77-es matricát viselt a sisakján a kedden 19 évesen elhunyt Tyimur Fajzutgyinov emlékére – már az első harmadban kidőlt egy ütközésnél.

A keleti csoportban a Buffalo mélyrepülése viszont folytatódott: a Sabres egymást követő 12. meccsén maradt alul, ezúttal a New Jersey Devils otthonában 3–2-re.

A játéknap leggólgazdagabb meccsét a Colorado Avalanche és az Anaheim Ducks vívta: a Kacsák az első harmad után hiába vezettek 4–2-re, a hazai csapat további hat gólt szerezve fordított. A denveriek legjobbja Nazem Kadri volt két-két góllal és gólpasszal.

Az Arizona Coyotes viszont egyszer sem tudott betalálni a remek formában lévő Kaapo Kahkonen kapujába. A 31 lövést hárító finn kapus együttese, a Minnesota Wild sorozatban kilencedszer nyert, amikor ő védett.

JÉGKORONG
NHL, ALAPSZAKASZ

Dallas Stars–Tampa Bay Lightning 3–4 – szétlövéssel
New Jersey Devils–Buffalo Sabres 3–2
Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 1–2
Washington Capitals–New York Islanders 3–1
Detroit Red Wings–Carolina Hurricanes 4–2
Minnesota Wild–Arizona Coyotes 3–0
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 8–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik