K. SZ. B. 2022.08.18 18:43 Frissítve: 2022.08.18 19:29

Jégkorong: szoros vereség a németektől Füssenben

Felkészülési jégkorongmérkőzésen a magyar női válogatott 1–0-ra kikapott Németországtól Füssenben.

Fotó: jegkorongszovetseg.hu

 

Az A-csoportos világbajnokság kezdete előtt egy héttel, csütörtökön felkészülési mérkőzésen csapott össze egymással a magyar és a német női jégkorong-válogatott. A meccsre a bajorországi Füssenben került sor, és a végeredmény viszonylag hamar kialakult, mivel a mérkőzés egyetlen gólját a tizenhatodik percben szerezte a hazaiak csatára, Bernadette Karpf. A második harmad viszonylagos eseménytelensége után a harmadikban gyakorolhattuk az emberhátrányos védekezést, ugyanis háromszor is emberelőnybe kerültek a házigazdák.

Mindenképpen pozitívum, hogy egyiket sem tudták kihasználni, és nem voltak képesek növelni az egygólos különbséget. Azért is fontos volt, hogy a játék ezen elemében jól teljesítsünk, mert ennek gyakorlására a füsseni edzőtáborban kezdett el nagyobb hangsúlyt fektetni a csapat. A két válogatott legutóbbi összecsapásához képest ez az eredmény előrelépés a mieinknek, ugyanis a tavalyi világbajnokságon 3–0-ra kaptunk ki a németektől. Péntek este héttől újra megküzd egymással a két csapat, majd azt követően már tétmérkőzést vívnak a világbajnokság nyitó napján, augusztus 25-én, Dániában.

JÉGKORONG
Női vb-felkészülési mérkőzés, Füssen
Németország–Magyarország 1–0
(1–0, 0–0, 0–0)

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.