H. Á. 2021.07.21 17:31 Frissítve: 2021.07.21 18:26

Jégkorong: szeptemberben kezdődik a Fehérvár bajnoki idénye

Szeptember közepén kezdődik az új idény az osztrák jégkorongligában (ICEHL), amelynek 2007 óta tagja a Hydro Fehérvár AV19 is. Az új idényben hat országból 14 csapat szerepel majd – közölte az MTI.

 

A fehérváriakra sűrű bajnoki idény vár (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

Az alapszakasz 52 fordulóból áll, de egyelőre csak a 44. körig, a februári válogatott szünetig hozták nyilvánosságra a programot. A menetrend további részét attól tették függővé a rendezők, hogy az augusztusi olimpiai selejtezőt milyen eredménnyel zárják majd az osztrákok, mert ettől függ, hogy egy- vagy háromhetes pihenővel kell majd számolni februárban.

Az alapszakasz első hat helyezettje a negyeddöntőbe jut, a 11–14. helyezettek számára pedig véget ér az idény. A 7–10. helyezettek közül a hetedik kiválaszthatja, hogy a kilencedikkel vagy a tizedikkel akar-e találkozni a rájátszás első körében, amelynek tétje a negyeddöntőbe kerülés, és amelyben a párharc az egyik fél második győzelméig tart.

A RÉSZT VEVŐ 14 CSAPAT
Ausztria: Dornbirn Bulldogs, EC Grand Immo VSV (Villach), EC Red Bull Salzburg, EC-KAC (Klagenfurt), HC Tiwag Innsbruck, Moser Medical Graz99ers, spusu Vienna Capitals, Steinbach Black Wings Linz(
Csehország: HC Orli Znojmo
Magyarország: Hydro Fehérvár AV19,
Olaszország: HC Pustertal Wölfe (Bruneck), HCB Südtirol Alperia (Bolzano)
Szlovákia: iClinic Bratislava Capitals
Szlovénia: Olimpija Ljubljana

Az alapszakasz első három együttese a negyeddöntő előtt választhat magának ellenfelet, a negyedik helyezett kivételével. Ebben a fázisban már az egyik fél negyedik sikeréig tartanak a párharcok.

Christian Feichtinger, a liga menedzsere elmondta, a bajnokság ezúttal az olimpiai selejtezőtorna miatt később kezdődik a megszokottnál, ráadásul a világbajnokság miatt a lehetséges utolsó játéknap április 20. lett.

„Az új évad menetrendjének elkészítése nagy kihívások elé állított bennünket. A végleges játéknapokra csak az augusztusi selejtező után derül fény, ez pedig maximális rugalmasságot kíván a liga résztvevőitől. Ugyanakkor elmondhatjuk, az előző szezon megtanított bennünket arra, hogy tudjuk kezelni a menet közben megtörténő változtatásokat” – magyarázta.

Újonc lesz a 2021–2022-es kiírásban az olasz HC Pustertal Wölfe, a szlovén Olimpija Ljubljana, valamint  egy idény kihagyása után visszatér a cseh Orli Znojmo.

(MTI)
2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.

2021.09.22 20:45:45

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2021.09.22 17:54:20

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.