PUSZTAI VIOLA
2022.04.15 07:35 Frissítve: 2022.04.15 08:54

Jégkorong: „Nagyon kemény a küzdelem a vb-csapatba kerülésért”

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a divízió 1/A csoportos világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott, s 3–1-re legyőzte az ukránokat. A mérkőzés után a duplázó Tóth Richárddal, és a harmadik találatot jegyző Kreisz Brúnóval, valamint a válogatottba több mint két év után visszatérő Kóger Dániellel beszélgetett az NSO Tv.  

 

Nagyon kemény küzdelem folyik a vb-csapatba kerülésért (Fotó: Árvai Károly)

A két csatárral egyaránt felidéztük a góljaikat, beszéltek arról, mi volt az ukránok elleni meccsen a célkitűzés, valamint videónkban az is szóba került, hogy nagyon kemény küzdelem folyik a vb-csapatba kerülésért. Ahogy Kreisz Brúnó fogalmazott, ez inkább édes teher a magyar hokinak, hogy most már ekkora válogatási lehetősége van a szövetségi kapitánynak, s ez mindenképpen előreviszi a jégkorongunkat. Tóth Richárd szerint, ha megérkeznek a fehérvári, a ferencvárosi, a csíkszeredai játékosok, valamint a légiósok, akkor még keményebben kell edzeni mindenkinek, hogy bekerüljön a ljubljanai világbajnokságra utazó keretbe. 

 
Kóger Dániel legutóbb bő két évvel ezelőtt, a nottinghami olimpiai selejtezőn játszott a válogatottban. Sean Simpson először hívta meg a rutinos csatárt a keretbe, aki nyilván örömmel fogadta, hogy a szövetségi kapitány őt is meg akarja nézni a világbajnokság előtt. A hirtelen jött lehetőségről, a Sean Simpsonnal közös munka első benyomásairól, s a keretbe való bekerülésért folytatott harcról beszélgettünk vele. 

VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ukrajna 3–1 
(1–0, 2–1, 0–0)
Miskolc, 1190 néző. Vezette: Pálkövi Zs., Rencz, Fényi, Kövesi
MAGYARORSZÁG: 
BÁLIZS (ARANY G.) – Macaulay (1), Garát / Fejes (1), Pozsgai / Kiss R., Szirányi B. / Tóth Gergely (1), Kiss D. – Szita, Papp, Sárpátki / VINCZE P. (2), TÓTH RICHÁRD 2, Vas J. / Szigeti, Császár, Galanisz / KREISZ 1, Miskolczi, Kóger D. Szövetségi kapitány: Sean Simpson
UKRAJNA: 
Kubrickij – Litvinov, Merezsko / Matusevics, Pangelov-Juldasev / Andrejkiv, Hrebenik / Tolsztusko, Vorona – MIHNOV, Mazur, Pereszunko / Ljalka, Szimcsuk, KORENCSUK / BLAHIJ 1, Nimenko, Morozov / Szavcsenko, Hricenko, Borodaj. Szövetségi kapitány: Vadim Sahrajcsuk
Kapura lövések: 21–37. Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 4/0. Fegyelmi büntetések: végleges fegyelmi (Szita, ill. Pangelov-Juldasev)

MESTERMÉRLEG
Sean Simpson: – Remek meccset játszottunk. A srácok két hete keményen edzenek, és ennek a pályán is megmutatkozott az eredménye. Az ukránok ellen sosem könnyű, jó csapatuk van, nagyok, erősek és gyorsak, de mindenki jól teljesített, a két kapusunktól kezdve a védőkön át a csatárokig bezárólag. Ez nyilván örömteli, úgyhogy elégedett vagyok. 

2023.01.30 20:04:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A Fehérvár tovább rombolta saját nimbuszát.

2023.01.18 13:39:03

Jégkorong nemzetisport.hu

Edzője szerint a magyar jégkorongozó megnyerte magának a társait, és biztos gólnak látszó lövéseket is kivédi.

2022.11.25 10:39:08

Jégkorong nemzetisport.hu

A kanadai születésű hátvéd négy jelentős tornán erősítette a magyar jégkorong-válogatottat.

2022.11.12 20:52:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Mit hallgatott kilenc évesen Nagy Gergő, ami ilyen hatással volt rá? Melyek a kedvenc kazettái?

2022.11.07 13:07:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke adomázott a szövetség legendás vezetőjére emlékezve.