Jégkorong: „Nagyon kemény a küzdelem a vb-csapatba kerülésért”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.04.15. 07:35
null
Nagyon kemény küzdelem folyik a vb-csapatba kerülésért (Fotó: Árvai Károly)
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a divízió 1/A csoportos világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott, s 3–1-re legyőzte az ukránokat. A mérkőzés után a duplázó Tóth Richárddal, és a harmadik találatot jegyző Kreisz Brúnóval, valamint a válogatottba több mint két év után visszatérő Kóger Dániellel beszélgetett az NSO Tv.  

A két csatárral egyaránt felidéztük a góljaikat, beszéltek arról, mi volt az ukránok elleni meccsen a célkitűzés, valamint videónkban az is szóba került, hogy nagyon kemény küzdelem folyik a vb-csapatba kerülésért. Ahogy Kreisz Brúnó fogalmazott, ez inkább édes teher a magyar hokinak, hogy most már ekkora válogatási lehetősége van a szövetségi kapitánynak, s ez mindenképpen előreviszi a jégkorongunkat. Tóth Richárd szerint, ha megérkeznek a fehérvári, a ferencvárosi, a csíkszeredai játékosok, valamint a légiósok, akkor még keményebben kell edzeni mindenkinek, hogy bekerüljön a ljubljanai világbajnokságra utazó keretbe.


Kóger Dániel legutóbb bő két évvel ezelőtt, a nottinghami olimpiai selejtezőn játszott a válogatottban. Sean Simpson először hívta meg a rutinos csatárt a keretbe, aki nyilván örömmel fogadta, hogy a szövetségi kapitány őt is meg akarja nézni a világbajnokság előtt. A hirtelen jött lehetőségről, a Sean Simpsonnal közös munka első benyomásairól, s a keretbe való bekerülésért folytatott harcról beszélgettünk vele.

VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ukrajna 3–1
(1–0, 2–1, 0–0)
Miskolc, 1190néző.Vezette:Pálkövi Zs., Rencz, Fényi, Kövesi
MAGYARORSZÁG:
BÁLIZS (ARANY G.) – Macaulay(1),Garát / Fejes(1),Pozsgai / Kiss R., Szirányi B. / Tóth Gergely(1),Kiss D. – Szita, Papp, Sárpátki / VINCZE P.(2),TÓTH RICHÁRD2,Vas J. / Szigeti, Császár, Galanisz / KREISZ1,Miskolczi, Kóger D.Szövetségi kapitány:Sean Simpson
UKRAJNA:
Kubrickij – Litvinov, Merezsko / Matusevics, Pangelov-Juldasev / Andrejkiv, Hrebenik / Tolsztusko, Vorona – MIHNOV, Mazur, Pereszunko / Ljalka, Szimcsuk, KORENCSUK / BLAHIJ1,Nimenko, Morozov / Szavcsenko, Hricenko, Borodaj.Szövetségi kapitány:Vadim Sahrajcsuk
Kapura lövések:21–37.Gól – emberelőnyből:2/0, ill. 4/0.Fegyelmi büntetések:végleges fegyelmi (Szita, ill. Pangelov-Juldasev)

MESTERMÉRLEG
Sean Simpson:– Remek meccset játszottunk. A srácok két hete keményen edzenek, és ennek a pályán is megmutatkozott az eredménye. Az ukránok ellen sosem könnyű, jó csapatuk van, nagyok, erősek és gyorsak, de mindenki jól teljesített, a két kapusunktól kezdve a védőkön át a csatárokig bezárólag. Ez nyilván örömteli, úgyhogy elégedett vagyok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik