Jégkorong MK: Idén nyertünk valamit! – így örülnek a bronznak az újpestiek

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 19:08
Az Újpest szerezte meg a jégkorong Magyar Kupa bronzérmét, miután a helyosztón 3–2-re legyőzte a címvédő DEAC-ot. A mérkőzés után Benk András és Sági Mártin boldogan, míg Molnár Dávid csalódottan értékelt az NSO Tv-nek. 

„Ez a bronzérem mérföldkő számunkra az idényben. Sajnos az aranyat nem sikerült megnyernünk, de erre kell építkeznünk, hogy nyertünk valamit idén, s az Erste Liga rájátszásában úgy kell majd jégre lépnünk, hogy képesek vagyunk ilyen teljesítményre” – értékelt a DEAC elleni bronzmeccs után Sági Máté, az Újpest kapusa.

Videónkban Benk András is megosztja velünk gondolatait az éremszerzésről, Molnár Dávid pedig arról beszél, hogy halvérűen játszott a DEAC, a szívüket sem tették ki a jégre.

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, HELYOSZTÓK
BRONZMÉRKŐZÉS

UTE–DEAC 3–2 (0–0, 2–1, 1–1)
Tüskecsarnok, 901 néző. V: Nagy A., Rencz, Kis-Király, Muzsik.
UTE:
SÁGI MÁTÉ – Balázsi, Ph. Kiss / Pokornyi, Tornyai (1) / Nemes – Benk, Just, Pereszunko 1 / KISS P. 2, Madácsi, SHIRLEY (2) / Kovács Alex (1), Simon, Nádasy / Balogh B., Lászlóffy, Szabó Rácz. Edző: Virág Csaba
DEAC: HETÉNYI Z. – Jakabfy (1), Zalamaj (1) / Bukor (1), VOKLA 1 / Bogesics, Szoszunov / Borbát, Molnár G. (1) – Mihalik A., Molnár D., VERSICH 1 / Izacky, Novotny, Szmirnov / Kozma F., Révész M., Sági Martin / Karda, Mazzag, Mihalik G. Edző: György József
Kapura lövések: 32–37.
Gól – emberelőnyből: –, ill. 1/0.
MESTERMÉRLEG

Virág Csaba: – Szombaton este tízkor lett vége az elődöntőnknek, vasárnap pedig délután négykor már kezdtünk is. Ez rányomta a bélyegét az első harmadunkra. Szerettünk volna előre menni, de a lábunk nem vitt. A másodikra viszont úgy tudtunk kijönni, ahogy szerettünk volna, sok jó megoldást láttam a srácoktól. Készen álltunk és csapatként oldottuk meg a támadásainkat és a védekezésünket is.
Kecskeméti Áron (másodedző): – Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmadban talán egy igazán jó helyzetet engedtünk az Újpestnek. A másodikban kicsit szétcsúsztunk, a csapatunk hibáit megbüntették a lila-fehérek. Hetényi Zoli tartotta meccsben a csapatot, de az Erste Liga rájátszására igyekszünk rendbe tenni a játékunkat.

KÉSŐBB
DÖNTŐ
19.45:Budapest JAHC–Hydro Fehérvár AV19 (Tv:M4 Sport+)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik