Jégkorong: Dél-Korea két góllal múlta felül a mieinket

K. T. I./MTIK. T. I./MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.28. 19:31
A magyar jégkorong-válogatott 4–2-re kikapott Dél-Koreától a két csapat Vasas Jégcentrumban lejátszott felkészülési mérkőzésén. Előbb Sofron István, aztán Nagy Gergő szerzett vezetést a mieinknek, a vendégek azonban a harmadik harmadban fordítottak.
A magyar válogatott kétszer is vezetést szerzett, végül azonban két góllal kikapott Dél-Koreától (Fotó: Árvai Károly)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
A magyar válogatott kétszer is vezetést szerzett, végül azonban két góllal kikapott Dél-Koreától (Fotó: Árvai Károly) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

A magyaroknak ez volt az utolsó felkészülési mérkőzésük, korábban az ukránokat 3–1-re és szétlövésben 3–2-re verték, míg a szlovénoktól 3–0-ra kikaptak – idézte fel a Magyar Távirati Iroda.

Két ponterős csatár, Sebők Balázs, aki a finn élvonalban lett bronzérmes, valamint Sofron István már Sean Simpson szövetségi kapitány rendelkezésére állt.

A kapuban Rajna Miklós kezdett. Az első tíz perc magyar mezőnyfölényt hozott, és sikerült megszerezni a vezetést. Hári János alapvonal mögül érkezett passzát Sofron vette át korcsolyával, maga elé rúgta a korongot, és higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt. A 11. percben váratlanul egyenlítettek a vendégek, passzolgatás végén rosszul váltottak a védők, Li Csong Min pedig nem hibázott. A folytatásban is főleg a dél-koreai zónában járt a pakk.

Az első szünetet követően sokkal aktívabbak voltak a vendégek, Rajnának többször bravúrra volt szüksége. Az egyik hatalmas védése után lefordult a magyar válogatott, a csapatkapitány Nagy Gergő kapott szép passzt Terbócs Istvántól, majd finom mozdulattal lőtt köténygólt a honosított Matt Daltonnak. Másfél perc múlva viszont jött az egyenlítés, Kim Szang Vuk fonákkal, nagy erővel emelt a bal felső sarokba.

Támadásban maradt a házigazda, volt sokáig kettős emberelőnyben is, ám hősiesen kivédekezte ezt a dél-koreai együttes. A harmadik harmadban jól forgattak a vendégek, és Park Csin Kju távolról talált be. A gólszerző a Kiss Roland elleni szabálytalanság miatt ötperces kiállítás kapott, Dalton azonban brillírozott. A végén az ázsiai gárda üres kapus góllal zárta le az összecsapást – tudósított az MTI.

A jövő heti ljubljanai divízió I/A vb-n a magyarok kedden a dél-koreai, szerdán a litván, pénteken a házigazda szlovén, vasárnap pedig a számos székely hokissal felálló román válogatottal csapnak össze. Az első két helyezett feljut az elit vb-re, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

JÉGKORONG
VILÁGBAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG
–DÉLKOREA 2–4 (1–1, 1–1, 0–2)
Vasas Jégcentrum, 1677
néző. V: Varjú, Nagy A., Kedves, Vincze D.
MAGYARORSZÁG: Rajna – Garát, Macaulay / Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B. (1), Fejes / Tóth Gergely, Kiss R. – Erdély Cs. (1), Hári J. (1), SOFRON I. 1 / Kulmala, SEBŐK, Magosi B. / Terbócs (1), NAGY G. 1, Sárpátki / Mihály Ákos, Kóger D., Vas J. / Tóth R., Papp K. Szövetségi kapitány: Sean Simpson.
DÉL-KOREA:
DALTON – Li Ton Ku, Bom Szuk Ju / Kim Von Dzsun (1), OH IN KJO (1) / Nam Hi Tu (1), Szong Hjong Csol / Kim Dzse Jung, Li Min Dzse – An Dzsin Huj, Kang Jun Szok (1), Kim Szang Vuk 1 / Kim Ki Szung, Li Csong Min, Pak Dzsin Kju 1 / Dzson Dzsung Vu 1, Kim Hjo Szuk, Li Dzse Huj / Kang Hvan Hi, LI DZSONG MIN 1, Oh In Szu / Kang Min Van (1). Szövetségi kapitány: Li Csang Jung.
Kapura lövések: 52–28.
Gól – emberelőnyből:
5/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs másodedző: – Erősen kezdtünk, az első tíz percben az történt a jégen, amit mi szerettünk volna. Számos helyzetet kialakítottunk, de sajnos kimaradtak. Emberelőnyben nem voltunk elég határozottak, gólt, gólokat kellett volna szereznünk belőlük. A harmadik harmadra visszaesett a játékunk, de aki ismeri az ázsiaiakat, tudja, hogy hatvan percen keresztül elképesztő iramot diktálnak. Jövő keddig ki kell ötlenünk egy olyan stratégiát, amellyel lassíthatjuk a játékukat, és akkor másképpen nézhet majd ki a meccs hajrája.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik