MTI
2016.12.08 10:06 Frissítve: 2016.12.08 10:21

Jégkorong: hazai vb-n vívhatja ki a feljutást a juniorválogatott

Meg is nyerheti a vasárnap a Káposztásmegyeri Jégpalotában kezdődő junior divízió 1/B jégkorong-világbajnokságot a magyar válogatott – Kovács Dávid kapus szerint.

 

„Lent kezdtünk, és egyre jobban jövünk fel, meg tudjuk nyerni, és arra is készülünk, hogy megnyerjük a világbajnokságot" – jelentette ki a december 17-ig tartó eseményről az M4 csütörtöki Sportreggeli adásában Kovács Dávid.

Nagy Attila, a junior jégkorong-válogatott csapatvezetője megjegyezte, hogy a kapus lehet a jövő Szuper Leventéje, majd arról beszélt, hogy a felnőttválogatott korábbi sikerei miatt Magyarországon sokan kezdtek el hokizni, ám nem volt elegendő pálya. A tao-támogatásoknak köszönhetően nőtt a jégfelület, és több gyerek közül lehet válogatni.

„A világbajnokságra augusztusban száz játékossal kezdtük meg a felkészülést, majd harminckettőre szűkült a létszám, és ebből lesz huszonkettő nevezve" – mondta Nagy Attila, aki hozzátette, hogy az U20-as válogatott ugyanúgy Rich Chernomaz szövetségi kapitány felügyelete alá tartozik, mint a felnőttcsapat.

A vb nyitó meccsét vasárnap az olaszok ellen játssza a magyar válogatott, ellenfele még Ukrajna, Lengyelország, Szlovénia és Nagy-Britannia lesz.

A magyar utánpótlásról szólva Nagy Attila megjegyezte, hogy a fiatalokra is felfigyeltek külföldön, erre jó példa a Svájcban játszó Kovács Dávid, és a vb-re is több játékosmegfigyelő érkezik.

Kovács Dávid elárulta: vágya, hogy egyszer Amerikában hokizhasson.

2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.

2023.10.05 12:33:36

Jégkorong nemzetisport.hu

Vasárnap az FTC és a Brassó mérkőzésével kezdődik meg az egész hónapon át tartó eseménysorozat.