Jégkorong: Győrben készül a női jégkorong-válogatott

Vágólapra másolva!
2021.08.02. 14:52
null
A női jégkorong-válogatott (Fotó: Micheller Szilvia)
Győrben készül a kanadai elitvilágbajnokság előtt álló magyar női jégkorong-válogatott.

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a munka 29 játékossal indult, és jövő hétfőig tart. Az utazó névsort vasárnap hirdetik ki. A válogatott jövő kedden Münchenből utazik Kanadába, és ott folytatja a felkészülést a vb-re, amelyet augusztus 20. és 31. között rendeznek Calgaryban.

„Harminc játékost hívtunk be, Jókai-Szilágyi Zsófi visszavonulásával 29-en kezdik el a munkát, és Calgaryba 25 utazhat, vagyis meg kell küzdeniük a helyükért – mondta Lisa Haley szövetségi kapitány. – Nem ezt terveztük eredetileg, de mivel sokan kihagyták a májusi összetartást, és főleg a júniusit, így kell tennünk. Júniusban a csapat remekül játszott a franciák ellen, szenvedélyesen, egységesen, így fontos lesz figyelembe venni ezt a kémiát is, ahogy meghozzuk a végső döntést, néhány játékos hosszabb ideje húzódó sérülése mellett.”

A kanadai szakvezető hozzátette, hogy Győrben kétszer szimulálják majd a meccshelyzeteket, ezeken mutathatják meg a játékosok, hogy helyük van a csapatban.

A mostani tábor sokban hasonlít majd az áprilisira, átnézzük a teljes taktikát és koncepciót, és felmérjük, hogy ki tanulta meg és tudja játszani a rendszert a legjobban. Már a fizikai felmérés alatt lehetett látni, hogy mindenki rendkívül motivált” – fogalmazott Haley.

A mieink közép-európai idő szerint augusztus 21-én este 8 órakor a németek ellen nyitnak, és 22-én szintén 20 órakor a csehek ellen folytatják. A japánok ellen augusztus 25-én hajnali 3.30-kor lépnek pályára, míg a dánokkal augusztus 26-án 3.30-kor találkoznak. Az öt csapatból a legjobb három jut a negyeddöntőbe. A finálét augusztus 31-én játsszák.

Mivel a pandémia miatt az alsóbb divíziók tornáit törölték, ezért idén nem lesz kieső az elitből, azaz a magyarok jövőre is a világ legjobb tíz válogatottja között játszhatnak.

A NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE:
kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)
hátvédek: Baker Taylor (MAC Budapest), Grkovic Jelena (MAC Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest), Mayer Fruzsina (KMH Budapest), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College), Pártos Réka (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest)
csatárok: Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (Göteborg), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College), Metzler Regin (KMH Budapest), Pázmándi Zsófia (MAC Budapest), Pintér Hanna (SDE Stockholm), Pintér LiliSDE Stockholm), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Mira (University of Maine), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest), Szelényi Nina (KMH Budapest), Williams Hayley (KMH Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik