H. Á. 2021.09.27 12:04 Frissítve: 2021.09.27 12:35

Jégkorong: folytatja elődje munkáját az új IIHF-elnök

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) új elnöke, a francia Luc Tardif folytatni fogja elődje, René Fasel munkáját, az irányok nem igazán változnak majd – mondta az MTI-nek hétfőn Kolbenheyer Zsuzsanna, aki a szombati szentpétervári kongresszuson újabb öt évre kapott megbízatást az IIHF vezető testületében.

 

Kolbenheyer Zsuzsanna ígéri, folytatódik René Fasel munkája Luc Tardif alatt is (Fotó: MTI)

Kolbenheyer 2012-ben került be az elnökségbe (council), majd 2016-ban és most ismét bizalmat szavaztak neki. Feladata változatlanul a női szakág fejlesztése és megerősítése lesz.

A magyar sportdiplomata – aki olyan hírességekkel dolgozhat együtt, mint az orosz Pavel Bure, a cseh Petr Briza, a kanadai Bob Nicholson vagy a német Franz Reindl – kiemelte: az elmúlt szűk évtizedben sikerült elérni, hogy a nőknél nemcsak az elit-világbajnokság létszámát növelték nyolcról tízcsapatosra, hanem – ami komoly és hosszú munka volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal – bővítették az olimpiai mezőnyt is. Ezenkívül az IIHF most már évek óta nemzetközi táborokat tart női játékosoknak és a női csapatok mellett dolgozó szakembereknek, stábtagoknak, edzőknek, ennek köszönhetően a szakág egyre professzionálisabb lesz, és így nem csak az élmezőny színvonala emelkedik.

„A nemzeti szövetségek egyre komolyabban támogatják a női vonalat, ez is nagy előrelépés” – tette hozzá Kolbenheyer, aki Magyarországon az első igazolt női jégkorongozó volt, és 55-ször szerepelt a válogatottban.

A jövőt illetően Kolbenheyer elmondta, Luc Tardif nagy támogatója a női szakágnak, hazájában a francia szövetség női bizottságának vezetője volt. Így a 27 év után leköszönő René Fasel által megszabott irány folytatódni fog.

(MTI)

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.

2021.09.22 20:45:45

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2021.09.22 17:54:20

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.