Jégkorong: magyar vereség – ezúttal Japán nyert három góllal

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.15. 21:38
null
Ezúttal a japánoknak jött ki a lépés (Fotó: Árvai Károly)
A magyar férfi jégkorong-válogatott 3–0-ra kikapott Japántól a két csapat szombat esti felkészülési mérkőzésén.

 

„Beépített ügynökként”, a közönség soraiban elvegyülve ültek a válogatott keret azon tagjai, akik nem fértek be a meccsre nevezett négy sorba. A kapusok közül ezúttal is Bálizs Bencének szavazott bizalmat a szövetségi kapitány, Kevin Constantine – talán ezért lehetett, hogy cseréje, Arany Gergely „játéklehetőségben bízva” a mezőnyjátékosokkal melegített, körözött és lőtt többször is kapura a meccs előtt...

Az első harmadban egyetlen helyzet borzolta a kedélyeket, amikor Horváth Milán utolsó védőként adta el a korongot, de a villámgyors japán kontra végén Bálizs kihúzta a csávából a mieinket. Az viszont aggodalomra adott okot, hogy Henrik Nilsson védekezés közben hanyatt esett, s beverte a fejét – egyből ment az öltözőbe. S emlékezhetünk, a klubidény derekán Constantine huzamosabb ideig nem számolhatott vele a Hydro Fehérvár AV19 színeiben.

A második játékrészben a kemény, de sportszerű találkozó első – véleményes – kiállítása a magyarokat sújtotta, s bár nem sok lehetőséget adtak a vendégeknek, Bálizs egy körbelőtt köröngot rosszul mért fel, s mielőtt visszaért volna a ketrec elé, Ocu Koszuke már belőtte a vezető gólt.
Ezt követően a hazaiak óriási nyomás alá helyezték ellenfelüket, de egy ellentámadás végén Iszogai Szota lövése csendült a kapuvason.

Ezen a ponton a magyarok meghirdetett soraira rá sem lehetett ismerni, annyira össze-vissza variálták az egységek összeállítását, hogy ahhoz képest egy baráti sör-virsli focimeccs cseréi szervezettnek tűnnek.

A harmadik harmadban aztán a japánok növelték előnyüket, Irikura Taiga lábáról került a hálóba a pakk, hogy rúgómozdulat volt-e, kérdéses, az viszont nem, hogy a bírók érvényesnek ítélték. Ennél azonban sokkal nagyobb probléma, hogy Terbócs István mindeközben felkötözött karral, lemondó arckifejezéssel csatlakozott a lelátón üldögélő csapattársaihoz. A záró percekben még egy üres kapus gólt is kapott nemzeti csapatunk, a közönségből többen már a meccs utáni forgalmi dugó elől menekültek, s nekik lett igazuk, érdemben már semmi nem történt a jégen, Japán simán verte meg a mieinket.

JÉGKORONG
VILÁGBAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)
Miskolc, 1015
néző. V: Haszonits, Nagy A., Muzsik, Szabó Dávid. MAGYARORSZÁG: Bálizs B. – Hadobás, Pozsgai / Fejes, Szirányi B. / Kiss R., H. Nilsson / Garát, Horváth M. – Papp K., Hári J., Galló / Vincze P., Bartalis I., Sofron / Erdély Cs., Nagy G., Terbócs / Kóger D., Mihály Ákos, Nagy Krisztián. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
JAPÁN: NARISZAVA – HALLIDAY, Hajata / Isida, Jamada / Szato H., Jonejama (1) / Ocu J., Toko – Furuhasi (1), Hanzava, Nakadzsima T. / Oszava, OCU K. 2, Szuzuki (1) / Hitoszato, Nakadzsima S., Takagi / Irikura 1, Iszogai (1), Szato K. Szövetségi kapitány: Perry Pearn
Kapura lövések: 19–20. Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – Nagyon hamar két sérüléssel kellett megbirkóznunk, ezért hiába találtuk ki, milyen védőpárosokkal és egységekkel állunk ki, teljesen felborult minden. Japán jó változtatásokat eszközölt péntekhez képest, mi pedig nem tudtuk olyan jól kihozni a korongot a saját harmadunkból, problémáink voltak az újraszerveződéssel, az emberelőnyünk sem működött. De erre valók ezek a felkészülési mérkőzések, hogy kiderítsük, miben kell fejlődnünk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Április 5., szerda, Miskolc
Magyarország–Ukrajna 0–1 – szétlövéssel
Április 6., csütörtök, Miskolc
Magyarország–Ukrajna 1–4
Április 14., péntek, Miskolc
Magyarország–Japán 5–2
Április 15., szombat, Miskolc
Magyarország–Japán 0–3
Április 20., csütörtök, Tychy
18.30:
Lengyelország–Magyarország
Április 21., péntek, Bytom
20.15: Lengyelország–Magyarország
Április 25., kedd, Milton Keynes
18.30:
Nagy-Britannia–Magyarország
Április 26., szerda, Nottingham
18.30:
Nagy-Britannia–Magyarország
Május 3., szerda, Budapest
19.00: Magyarország–Szlovénia– zárt kapuk mögött
Május 4., csütörtök, Budapest
19.00:
Magyarország–Szlovénia
Május 9., kedd, Budapest
19.00: Magyarország–Kanada

JÉGKORONG-VB, 2023
A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-PROGRAMJA (magyar idő szerint)
Május 13., szombat
15.20:
Magyarország–Dánia
Május 14., vasárnap
11.20:
Magyarország–Egyesült Államok
Május 16., kedd
19.20:
Magyarország–Franciaország
Május 18., csütörtök
15.20:
Magyarország–Svédország
Május 19., péntek
15.20:
Magyarország–Finnország
Május 21., vasárnap
15.20:
Magyarország–Németország
Május 22., hétfő
19.20:
Magyarország–Ausztria

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik