Jégkorong: elmarad a koronavírus miatt a női vb!

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.07. 18:55
null
Először jutott ki az A-csoportos vb-re a magyar válogatott, de a bemutatkozásra várni kell (Fotó: Földi Imre)
Elmarad a női jégkorongozók világbajnoksága a koronavírus miatt – erről René Fasel, a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke tájékoztatta az AP hírügynökséget.

Március végén rajtolt volna a torna a kanadai Halifaxben és Truróban, a magyar együttes az utóbbi helyszínen a csehekkel, a dánokkal, a japánokkal és a németekkel találkozott volna. A magyar szövetség (MJSZ) weboldalának beszámolója szerint várhatóan jövő tavasszal, változatlan mezőnnyel rendezik majd meg a vb-t.

Elmarad a világbajnokság a többi női divízióban is, és amint az MJSZ honlapja megemlíti: elképzelhető, hogy nem tartják meg azt az U16-os nemzetközi női viadalt sem, amelynek áprilisban Magyarország adna otthont. A többi vb ügyében az IIHF később dönt majd.

Sipos Levente, az MJSZ főtitkára elárulta: a világbajnokságok megrendezése napok óta téma a magyar és a nemzetközi szövetségben egyaránt. Kolbenheyer Zsuzsanna, az IIHF elnökségének magyar tagja tájékoztatta az MJSZ-t a szombati rendkívüli ülésen, közegészségügyi szakértők javaslatára hozott döntésről.

„Nagyon sajnáljuk, hiszen nemcsak a lányok, hanem a komplett magyar jégkorongközösség nagy érdeklődéssel várta a történelmi világbajnoki szereplést” – fejtette ki Sipos Levente. Hozzátette, jelenleg kérdéses még a magyar U18-as fiúk és a felnőtt férfiválogatott vb-szereplése.

„Ugyanakkor fontosabb most a vírus megfékezése, az emberek egészsége, és az, hogy a korábbi rend helyreálljon. Reméljük, ez hamarosan megtörténik, és a két férficsapatunk részt tud venni a világbajnokságon” – mondta a főtitkár.

Az új típusú koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Száz országban összesen 102 469 ember fertőződött meg, 3491-en haltak meg. Kanadában eddig 60 beteget regisztráltak, és nyolc halálos áldozatot követelt a betegség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik