K. Zs. 2020.04.19 14:04 Frissítve: 2020.04.19 14:14

Jégkorong: a vírus átrendezi a magyar klubokat is felvonultató szlovák bajnokságot

A koronavírus-járvány miatt jelentős átrendeződés várható a legutóbbi idényben két magyar csapatot is felvonultató szlovák jégkorong-bajnokságban, a Tipsport Ligában. A boon.hu Majoross Gergelyt, a MAC Újbuda vezetőedzőjét is megszólaltatja a témát körüljáró vasárnapi cikkében.

MAC–DVTK mérkőzés idén januárban (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A regionális portál emlékeztet: az idény járvány miatti felfüggesztésekor második helyen álló Slovan Bratislava összes játékosát és alkalmazottját elküldték – a pozsonyiak több mint egymillió eurós kárral számolnak, és egyelőre nem látják a jövőt –, és sok százezer euróban méri a veszteséget Julius Lang, a kassai csapat elnöke is.

„Most minimalizáljuk a költségeket, a célunk a HC Kosice megmentése – mondta Julius Lang a szlovák szövetség honlapjának. – Márciusra még kifizettük a fiúkat, és ezzel véget vetettünk az évadra vonatkozó együttműködésünknek. Amennyiben a kormány segít nekünk, akkor áprilisra az alkalmazottak megkaphatnák a fizetésük nyolcvan százalékát, de most napirendre sem kerül az új idényre szóló szerződések témája.”

Nem csupán Pozsonyban és Kassán, hanem Nyitrán is szinte megoldhatatlan gond keletkezett.

Ami pedig a MAC Újbudát illeti:

„Minden benne van a pakliban – mondta a boon.hu érdeklődésére Majoross Gergely vezetőedző, a DVTK Jegesmedvék valamikori játékosa, sikeres szakvezetője. – Nálunk jelenleg, már ami a javadalmazásokat illeti, nincs semmi publikus hír. A Tipsport Liga jövőjét illetően, klubunkra vetítve, semmit sem tudok. Az ismert, hogy most következne a harmadik évünk Szlovákiában, de még ismeretlen, hogy a lehetőségeink mit engednek meg és mit nem. Szakmai szempontokat figyelembe véve szeretnénk a ligában maradni, de a jövőbeli szereplésünk forrásoldali részét egyelőre »titok« övezi, és amíg ez nem válik ismertté, addig azt kell mondanom, hogy minden és annak ellenkezője is benne van a pakliban.”

A szlovák bajnokság másik magyar csapatánál, a DVTK Jegesmedvéknél is lesz fizetéscsökkentés, ennek mértékéről hétfőn adnak tájékoztatást – írja Nagy Ádám általános igazgatóra hivatkozva a regionális portál, hozzátéve: szóban már megállapodtak az érvényes szerződéssel rendelkező játékosaikkal.

2023.01.18 13:39:03

Jégkorong nemzetisport.hu

Edzője szerint a magyar jégkorongozó megnyerte magának a társait, és biztos gólnak látszó lövéseket is kivédi.

2022.11.25 10:39:08

Jégkorong nemzetisport.hu

A kanadai születésű hátvéd négy jelentős tornán erősítette a magyar jégkorong-válogatottat.

2022.11.12 20:52:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Mit hallgatott kilenc évesen Nagy Gergő, ami ilyen hatással volt rá? Melyek a kedvenc kazettái?

2022.11.07 13:07:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke adomázott a szövetség legendás vezetőjére emlékezve.

2022.10.23 10:41:48

Jégkorong nemzetisport.hu

A szlovák Extraligában szereplő Érsekújvárnál értékelik a magyar szakember munkáját.