Európai hokiligák: Sebők gólt szerzett, Vay győztes bemutatkozása

Vágólapra másolva!
2023.09.22. 22:53
null
Vay Ádám csapata, a Poprad győzött (Fotó: Facebook/HK Poprad)
Sebők Balázs, az Iserlohn Roosters magyar csatára gólt szerzett, ám csapata 4–2-re kikapott Mannheimben a német jégkorongbajnokság pénteki játéknapján.

 

A válogatott támadó találatával a 45. percben még 2–1-re vezetettek a vendégek, ám a bajnoki címre is esélyesnek tartott hazai gárda a hátralévő időben fordított. Az Iserlohn egy győzelemmel és két vereséggel a 12. helyen áll a 14 csapatos DEL1-ben.

Vay Ádám először kapott lehetőséget a Poprad színeiben, és a kapus csapata remekelt a vendég a Kassa (Kosice) ellen. Az első harmad 5–0 volt, a vége pedig 7–2 lett. Vay 28 lövésből 26-ot hárított.

A Csányi Karolt foglalkoztató Zólyom (Zvolen) a pozsonyi Slovanhoz látogatott, és 5–2-re győzött. A csatár nem szerzett pontot 11 és fél percnyi játéka alatt.

Három fordulót követően a Zólyom a második, a Poprad a negyedik.

Az öt találkozón öt pontot szerző Erdély Csanád csapata, a dán Esbjergben 3–1-es vereséget szenvedett a Herning otthonában, és ezzel lecsúszott a negyedik helyre.

Vas Márton vezetőedző, valamint Horváth Milán és Horváth Bálint együttese, a Briancon az Amiens-t fogadta a francia bajnokságban, és 4–2-re győzött. A magyar játékosok nem szereztek pontot, ám csapatuknak megszakadt a három vereségből álló sorozata, és feljött a nyolcadik helyre.

A Majoross Gergely vezette Ravensburg Towerstars a vendég Rosenheimet verte 4–0-ra, így két győzelemmel és egy hosszabbításos vereséggel a második a német második vonalban (DEL2).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik