Erste Liga: újabb győzelmével egy lépésre a bajnoki címtől a Szereda

Vágólapra másolva!
2022.04.06. 21:00
A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) döntőjének negyedik mérkőzésén az SC Csíkszereda sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Ferencváros ellen, így 3–1-re vezet, s már csak egyetlen sikerre van szüksége a bajnoki cím megszerzéséhez.
Kuljas (balra) újabb bombával nyitotta a gólok sorát szerdán (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE
Kuljas (balra) újabb bombával nyitotta a gólok sorát szerdán (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE

A finálé negyedik mérkőzése úgy kezdődött, ahogy az előző háromból egy sem: ez alkalommal a Csíkszereda szerzett vezetést a Tüskecsarnokban, a székelyek először lőtték az első gólját a finálé egyik meccsének. Bár ha azt vesszük, hogy a legnagyobb sebességű jégkorongos lövés hivatalos Guinness-rekordját 177.5 km/h-s lökettel tartó 38 éves Gyenyisz Kuljas bombázott megint a kék vonalról iszonytató erővel a ferencvárosi kapuba, akkor ebben nincs semmi meglepő: a veterán orosz a keddi mérkőzésen két hasonló ágyúlövésből is betalált, s Arany Gergely ezúttal is tehetetlen volt az első harmad nyolcadik percében.

A középső harmad közepén Jevgenyij Szkacskov roppant fegyelmezetlenül, egy buli előtt egyszerűen rácsapott Tóth Gergő ütőjére, amely ketté is tört, s az ezért kapott két percet Rasmus Kulmala révén ki is használta a Ferencváros. Jött viszont Andrej Taratuhin, és közelről – szintén fórból – ismét előnyhöz juttatta a vendégeket, de a szünetre már ismét egyenlővel mehettek a felek, köszönhetően Hajós Roland emberhátrányból szerzett találatának (a szeredai kapuban álló Adorján Attila lepkés kesztyűjéről vágódott a hálóba Hajós lövése). A harmadik harmad előtti 2–2-es állás abszolút hűen tükrözte a pályán látottakat: mindkét csapat egyaránt 28 lövéssel, két kiállítással és egy kihasznált fórral állt.

A harmadik 20 percre egyre inkább nőtt a feszültség, és ismét a játékrész középső részéig kellett várni az újabb találatra: megint Taratuhin volt eredményes, Rokaly Szilárd lövése után piszkálta be a korongot a kapuba az elmélázó Arany mellett. A hajrára fordulva egyre keményebbek lettek az ütközések, Fodor Szabolcs a zöld-fehérek vezetőedzője másfél perccel a vége előtt lehívta kapusát, de hiába támadhatott 6 az 5 ellen a Ferencváros, 15 másodperccel a vége előtt Részegh Tamás az üres kapuba pofozta be a kivágott pakkot, lezárva a találkozót.

A Csíkszereda így mindkét budapesti mérkőzést megnyerte, s összesítésben 3–1-re vezet, ami azt jelenti, hogy szombaton egy újabb győzelemmel hazai pályán be is fejezheti a párharcot, s megnyerheti a bajnokságot.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, DÖNTŐ
4. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM
–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 2–4 (0–1, 2–1, 0–2)
Tüskecsarnok, 2227 néző. V: Nagy A., Pálkövi Zs., Balla, Muzsik
FTC:
Arany – Hegyi Á., McFadden (1) / Kärmeniemi, Seregély Máté / Bohunicky, Boros / Roczanov, Sarcia – KULMALA 1, Tamminen, Tóth A. / Fowlie, Pavuk, Tóth Gergő / Hajós 1, Kóger D. (1), Somogyi B. / Bán, Farkas L., Komáromy. Edző: Fodor Szabolcs
CSÍKSZEREDA: ADORJÁN A. – Gecse H., Láday (1) / Milam, O’Connor / Kubát, KULJAS 1 / Farkas T., Papp – Péter Sz., Részegh T. 1, ROKALY SZ. (1) / Becze T. (1), Lapenkov (1), TARATUHIN 2 (1) / SZKACSKOV (1), Sofron (1), Stach / Fodor Cs., Reisz, Rokaly N. Edző: Rico Rossi
Kapura lövések: 44–37
Gól – emberelőnyből:
4/1, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Színvonalas, izgalmas mérkőzést láthattunk, a hoki ünnepét. Adva volt hozzá két jó csapat, közöttük a helyzetkihasználás minősége döntött. Nekünk is adódtak lehetőségeink, ám nem éltünk velük annyiszor, mint a Csíkszereda. A saját statisztikánk szerint jelentős helyzetekből ugyanannyit dolgozott ki mind a két együttes, csak nekünk valahogy nem sikerült feltennünk a pontot az i-re.
Rico Rossi: – Hasonlított a meccs a keddihez, keményen védekeztünk, emberhátrányban végképp, és kihasználtuk a helyzeteinket. Kulcspillanatokban találtunk be, ami nagyban befolyásolta a meccs végkimenetelét. Pihenhetünk egy keveset a következő mérkőzés előtt, ez idő alatt az edzésekről áthelyezzük a hangsúlyt a videoelemzésekre. (az M4Sport alapján)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Csíkszereda javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik