MTI
2017.08.17 16:03 Frissítve: 2017.08.17 16:22

Erste Liga: szigorú rendszertől lesz profibb a bajnokság

Egységes licencrendszernek kell megfelelniük a jégkorong Erste Liga (korábban Mol Liga) csapatainak a szeptember 8-án induló 2017–2018-as idényben.


Such György, a magyar szövetség (MJSZ) elnöke a csütörtöki idénynyitó sajtótájékoztatón kiemelte, ősztől minimum elváráslistát kell teljesíteniük a kluboknak. Egységesítik többek között a mérkőzések infrastruktúráját, felvezetését és megjelenítését, míg az utánpótlás-játékosok szerepeltetéséért többletforrásokhoz juthatnak a klubok. A sportvezető hozzátette, már elérhető az Erste Liga honlapja és Facebook-oldala is.

Such György közölte, kilenc év után van új névszponzora a férfi felnőtt élvonalnak.

„Örömünkre szolgál a megállapodás, hiszen az Erste Bank a jégkorong mellett hagyományosan és nemzetközileg is elkötelezett támogató” – fejtette ki, hozzátéve: a felek közös törekvése a professzionálisabb liga alapjainak lerakása.

Mint mondta, a sportág sikerének kulcsa a válogatott jó szereplése mellett a versenyképes első osztályú bajnokság, valamint a közönség megfelelő kiszolgálása, hiszen fontos, hogy a nézők a találkozók mellett további hozzáadott értéket is kapjanak.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a cég számára nagy megtiszteltetés az együttműködés. Mint mondta, a hároméves szerződés tartalmaz egy kétéves hosszabbítási opciót is.

Az Erste Ligában kilenc klub indul: az ASC Corona Brasov 2010, az SC Csíkszereda, a Dunaújvárosi Acélbikák, a címvédő DVTK Jegesmedvék, az EV Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok, a Ferencváros, a MAC Budapest és az Újpest.

A szezon alapszakaszában a kilenc csapat két teljes kört játszik oda-visszavágó rendszerben, ami 32 mérkőzést jelent. Ezután az egykörös középszakaszban felső- és alsóházra oszlik a mezőny, felül négy, alul öt együttessel, s a sereghajtó számára ezt követően véget ér az idény. A négy nyert meccsig tartó negyeddöntőben az elmúlt idényhez hasonlóan idén is választhat magának ellenfelet a felsőház első három helyezettje.

Az Erste Liga mérkőzéseiből a tervek szerint az M4 Sport közvetít.

2022.11.25 10:39:08

Jégkorong nemzetisport.hu

A kanadai születésű hátvéd négy jelentős tornán erősítette a magyar jégkorong-válogatottat.

2022.11.12 20:52:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Mit hallgatott kilenc évesen Nagy Gergő, ami ilyen hatással volt rá? Melyek a kedvenc kazettái?

2022.11.07 13:07:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke adomázott a szövetség legendás vezetőjére emlékezve.

2022.10.23 10:41:48

Jégkorong nemzetisport.hu

A szlovák Extraligában szereplő Érsekújvárnál értékelik a magyar szakember munkáját.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.