K. G. 2021.03.13 20:03 Frissítve: 2021.03.13 20:47

Erste Liga: nagy nehezen, de leküzdötte a Vasast a Brassó

A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) utolsó negyeddöntője is eldőlt, miután az alapszakaszt megnyerő Corona Brasov a rájátszásba nyolcadikként becsúszó Vasas ellen a hetedik mérkőzésen győzött, így 4–3-ra megnyerte a párharcot. Ezzel kialakult az elődöntő párosítása is.

 

Nagy (86) szerezte a Vasas első gólját (Fotó: Corona Brasov)

Ha volt „országos egyes” az Erste Liga negyeddöntőinek idei párosításában, a Brassó–Vasas párharc vitán felül annak ígérkezett. Az alapszakaszt önbizalomtól duzzadó teljesítménnyel megnyerő barcaságiak a várakozásoknak megfelelően a rájátszásba utolsóként bejutó fővárosiakat választották ellenfélül, és három meccs után úgy tűnt, gond nélkül igazolják is a papírformát.

Ladányi Balázs fiatal együttese azonban kisebb csodát vitt véghez. A padlóról felkelve megérdemelten egyenlítette ki a négy nyertig tartó szériát az egyre frusztráltabb brassóiak ellen – akik ennek nyomán alapszakaszgyőzteshez teljességgel méltatlan hisztit adtak elő hivatalos közösségi oldalukon bírózással, összeesküvés-elméletekkel és persze az elmaradhatatlan „magyarozással” megfűszerezve –, így szombat este következhetett az, amire senki sem számított: a mindent eldöntő hetedik mérkőzés.

A piros-kékek itt is nagyon közel álltak a földöntúli bravúrhoz: az 57. percre kiegyenlítették kétgólos hátrányukat, ám másféllel a vége előtt Roberto Gliga eldöntötte a párharc sorsát, a Corona így vért izzadva végül csak kiejtette az alapszakaszban 47(!) ponttal kevesebbet gyűjtő fiatal ellenfelét – amelyről így is kizárólag a tisztelet és az elismerés hangján lehet szólni.

S mivel az elődöntőre már nincs ellenfélválasztás, ezzel kialakult a legjobb négy párosítása, méghozzá az alapszakasz-helyezések alapján: értelemszerűen a legjobb kapja a legrosszabbat, a közbülsők pedig maradnak egymásnak, így ezúttal már a négy között összejön a két társbajnok, a Ferencváros és a Csíkszereda slágerpárharca.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
7. MÉRKŐZÉS
Corona Brasov Wolves (romániai)–Opten-Vasas HC 4–2 (0–0, 2–1, 2–1)

Brassó, zárt kapuk mögött. V: Kókai, Soós D., Váczi, Kis-Király
BRASSÓ: 
Tőke
Carlson, McFadden (1) – Wilson, Boriszenko (1) – Bors H., Mihály E. – Gajdó T., Szőcs
KLEMPA (1), Tranca, Valchar 1 – FOWLIE 1 (1), Gliga 1, FINUCCI 1 (1) – Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Péter B. – N. Vasile, Gajdó B., A. Vasile
Edző: 
Dave MacQueen
VASAS: 
Tóth K. B.
Kmec, OZOLS (1) – Bukor, Tornyai G. – Lérát, Seregély – Kováts M., Németh Á.
Bödök, Czakó, Révész – NAGY M. 1, SCHMÁL 1, Turbucz – Vesutkin, Páterka (2), Szalma – Odnoga, Csiki, Szlama
Edző: 
Ladányi Balázs
Kiállítások: 
6, ill. 2 perc
Kapura lövések: 
37–31
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen: 
– Nehéz párharc volt, a Vasas keményen és energikusan játszott, dicséret illeti, rengeteget fejlődött a szezonrajt óta. Ami nagyon tetszett, hogy ez volt az első meccsünk idén, amikor az elejétől a végéig valamennyi kihívást jól vettünk. Most megmutattuk, kik vagyunk valójában: a legjobb csapat, amely megérdemelten nyerte meg az alapszakaszt!
Ladányi Balázs: 
– Nehéz mit mondani egy ilyen meccs és egy ilyen széria után – előzetesen senki sem hitte volna, hogy eljutunk idáig. Ez a mérkőzés hamisítatlan playoffmeccs volt, de csak az egyik nyerhetett, és néhány hiba ezúttal megakadályozott minket ebben. Nagyon büszke vagyok a csapatra: férfiként játszottak és harcoltak!

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Brassó javára.

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Corona Brasov (romániai, 1.)–DEAC (4.)
FTC-Telekom (2.)–SC Csíkszereda (romániai, 3.)

2021.11.14 23:18:52

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Kétségünk ne legyen, az életük napjának remélt vasárnap után most senki sem csalódottabb lányainknál.

2021.11.14 15:40:39

Jégkorong DÉNES SZILÁRD (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar női jégkorong-válogatott 5–1-re kikapott a csehektől, így eldőlt: nem lesz ott a jövő évi olimpián.

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.