Erste Liga: nagy nehezen, de leküzdötte a Vasast a Brassó

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2021.03.13. 20:03
null
Nagy (86) szerezte a Vasas első gólját (Fotó: Corona Brasov)
A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) utolsó negyeddöntője is eldőlt, miután az alapszakaszt megnyerő Corona Brasov a rájátszásba nyolcadikként becsúszó Vasas ellen a hetedik mérkőzésen győzött, így 4–3-ra megnyerte a párharcot. Ezzel kialakult az elődöntő párosítása is.

Ha volt „országos egyes” az Erste Liga negyeddöntőinek idei párosításában, a Brassó–Vasas párharc vitán felül annak ígérkezett.Azalapszakaszt önbizalomtól duzzadó teljesítménnyel megnyerő barcaságiak avárakozásoknakmegfelelően a rájátszásba utolsóként bejutó fővárosiakat választották ellenfélül,és három meccs utánúgy tűnt, gond nélkül igazolják is a papírformát.

Ladányi Balázs fiatal együttese azonban kisebb csodát vitt véghez. A padlóról felkelve megérdemelten egyenlítette ki a négy nyertig tartó szériát az egyre frusztráltabb brassóiak ellen – akik ennek nyomán alapszakaszgyőzteshez teljességgel méltatlan hisztit adtak elő hivatalosközösségi oldalukon bírózással, összeesküvés-elméletekkel és persze az elmaradhatatlan „magyarozással” megfűszerezve –,így szombat este következhetett az, amire senki sem számított: a mindent eldöntő hetedik mérkőzés.

A piros-kékek itt is nagyon közel álltak a földöntúli bravúrhoz: az 57. percrekiegyenlítették kétgólos hátrányukat, ám másféllela vége előtt Roberto Gliga eldöntötte a párharc sorsát, a Corona így vért izzadva végül csak kiejtette az alapszakaszban 47(!) ponttal kevesebbet gyűjtő fiatal ellenfelét – amelyrőlígy is kizárólag a tisztelet és az elismerés hangján lehet szólni.

S mivel az elődöntőre már nincs ellenfélválasztás, ezzel kialakult a legjobb négy párosítása,méghozzáaz alapszakasz-helyezések alapján: értelemszerűena legjobb kapja a legrosszabbat, a közbülsőkpedigmaradnak egymásnak,így ezúttal már a négy között összejön a két társbajnok, a Ferencváros és a Csíkszereda slágerpárharca.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
7. MÉRKŐZÉS
Corona Brasov Wolves (romániai)–Opten-Vasas HC 4–2 (0–0, 2–1, 2–1)

Brassó, zárt kapuk mögött. V:Kókai, Soós D., Váczi, Kis-Király
BRASSÓ:
Tőke
Carlson, McFadden(1)– Wilson, Boriszenko(1)– Bors H., Mihály E. – Gajdó T., Szőcs
KLEMPA(1),Tranca, Valchar1–FOWLIE1 (1),Gliga1,FINUCCI1 (1)– Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Péter B. – N. Vasile, Gajdó B., A. Vasile
Edző:
Dave MacQueen
VASAS:
Tóth K. B.
Kmec,OZOLS(1)– Bukor, Tornyai G. – Lérát, Seregély – Kováts M., Németh Á.
Bödök, Czakó, Révész –NAGYM.1,SCHMÁL1,Turbucz – Vesutkin, Páterka(2),Szalma – Odnoga, Csiki, Szlama
Edző:
Ladányi Balázs
Kiállítások:
6, ill.2perc
Kapura lövések:
37–31
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen:
– Nehéz párharc volt, a Vasas keményen és energikusan játszott, dicséret illeti, rengeteget fejlődött a szezonrajt óta. Ami nagyon tetszett, hogy ez volt az első meccsünk idén, amikor azelejétől a végéig valamennyi kihívást jól vettünk. Most megmutattuk, kik vagyunk valójában: a legjobb csapat, amely megérdemelten nyerte meg az alapszakaszt!
Ladányi Balázs:
– Nehéz mit mondani egy ilyen meccs és egy ilyen széria után – előzetesen senki sem hitte volna, hogy eljutunk idáig. Ez a mérkőzés hamisítatlan playoffmeccs volt, de csak az egyik nyerhetett, és néhány hiba ezúttal megakadályozott minket ebben. Nagyon büszke vagyok a csapatra: férfiként játszottak és harcoltak!

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:4–3, aBrassójavára.

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Corona Brasov (romániai, 1.)–DEAC (4.)
FTC-Telekom (2.)–SC Csíkszereda (romániai, 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik