Erste Liga: szétlövéssel győzte le a Fradi a Csíkszeredát

Vágólapra másolva!
2023.10.06. 20:16
null
Nagy meccset játszott a Fradi a Csíkszeredával (Fotó: Dömötör Csaba)
A jégkorong Erste Liga alapszakaszában a Ferencváros szétlövéssel győzte le a Csíkszeredát.

„S ők élni fognak, élni mindörökkön...” – állt a ferencvárosi szurkolók által kifeszített molinón az aradi vértanúk előtti tisztelgés jegyében. Az egyperces néma csönd után pedig a hazai és csíkszeredai drukkerek együtt skandálták, hogy „Ria, ria, Hungária!”

A megemlékezés után az erdélyiek kapcsoltak hamarabb harci üzemmódba, nagy nyomást helyeztek az első fordulóban kiütéses, 10–2-es győzelmet arató Fradira, és ennek 42 másodperccel a korongbedobást követően máris emberelőny lett a jutalma. Szépen adogatott fórban a Csík, sakk-mattra kijátszott helyzetből szerzett vezetést. Négy perc után már 0–2 állt az eredményjelzőn, az FTC azonban hamar ébredt, és Adam Brady révén még a harmad fele előtt szépített, majd 14 perc mezőnyjáték következett.

A középső játékrész elején felpörögtek az események: előbb egyenlítettek a zöld-fehérek, majd a Csíkszereda csapatkapitánya, Becze Tihamér hűtötte le szép emeléssel a hazaiak kedélyeit. Erik Nemec kiállítása után növelhette volna előnyét a vendég együttes, de nem tudott felállni a Fradi kapuja előtt, Fodor Szabolcs csapata viszont kihasználta a

Joseph Reynolds Masonius harmadik büntetéséből adódó előnyt – kezdődhetett minden elölről.
Mintha jobban akarta volna a győzelmet a Sportklub, az utolsó játékrészben többször is próbára tette Arany Gergelyt, aki sokáig állta a sarat. A 48. percben azonban már ő is tehetetlen volt, a kapuja előtti tömörülés után ismét Becze szerzett vezetést a vendégeknek. Ráadásul néhány perccel később már újra kétgólos volt a csíki előny. Ebből egyet gyorsan lefaragott a Fradi, majd hat öt ellen egyenlített. A Csíkszereda csütörtök után pénteken is túlórázott, ezúttal maratoni szétlövésig ment a párharc, amelyben a Fradi bizonyult jobbnak.

Izgalmas meccset játszott egymással a Dunaújvárosi Acélbikák és a Corona Brasov. A csata csak bő egy perccel a vége előtt dőlt el: a Brasov 3–2-es vezetésénél, 70 másodperc volt már csak hátra, amikor az Acélbikák lehozták a kapust, hogy eggyel több mezőnyjátékossal támadhassanak – klasszikus taktika. Azonban csupán nyolc másodpercig élt a hazaiak reménye az egyenlítésre, mert 58:58-nál Rokaly-Boldizsár Richárd beütötte a vendégek negyedik gólját – így 4–2-re győzött a Corona.

A DVTK rangadót nyert meg a Gyergyó ellen. Bő két harmadon át szoros volt a csata, de 2–1-es vezetés után a DVTK gyorsan három további gólt szórt, így végeredményben kiütötte a Gyergyót.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
Dunaújvárosi Acélbikák–Corona Brasov (romániai) 2–4
(1–1, 1–1, 0–2)
Dunaújváros, 280 néző. Vezette: Nagy A., Soós, Kocsány, Sábián
DAB: Tóth K. – Varga A., Maarnela / Svars, Ahonen / Sziszak, Moore / Léránt – SZALMA 1, ELOMAA 1, SOMOGYI B. (2) / Ödman Hadzinikolic, Koskinen, Sillanpää / Dostálek, Nemes, Strenk O. / Marosi, Pinczés O., Atamancsuk. Edző: Niko Eronen
BRASSÓ: TŐKE – PICHÉ (2), Bors (1) / O. Williams (1), Clarke / Boriszenko (1), Farkas T. / Gajdó T. – Kóger D., Schaber, VanWormer / Valchar (1), Blackwater 1, Kovács M. / Zagidullin 1, Sills (1), ROKALY-BOLDIZSÁR 2 / A. Vasile, Gajdó B., R. Vasile. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 29–40
Emberelőny-kihasználás: 3/2, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Niko Eronen:
– Unottan kezdtük a meccset, az első emberelőnyünk és Szalma gólja energiát és önbizalmat adott, de aztán ugyanúgy fejeztük be a találkozót, ahogy belevágtunk. Szükségtelen vereség volt, ennél sokkal jobban tudunk játszani.
Strenk Hunor (másodedző): – Össze kellett szedni magunkat a csütörtöki vereségünk után. A Dunaújváros erősebb, mint az előző évadban, javarészt oda-vissza játék zajlott a jégen. Szerencsére kettő-kettőnél mi lőttük a következő gólt, Rokaly-Boldizsár Richárd duplája külön örömöt szerzett.

DVTK Jegesmedvék–Gyergyói HK (romániai) 5–1 (0–0, 1–1, 4–0)
Miskolc, 1045 néző. Vezette: Haszonits, Németh M., Kövesi, Gottlibet.
DVTK: VORIS – VERVEDA (2), Szathmáry 1 / Szirányi B., D. Hill / Skrabov, Vojtkó / Fazakas, Szalay – Berdnyikov, Páterka, Farkas M. / RAZUMNJAK 1 (1), Miskolczi, Kulesov 1 (1) / Makai, Lövei 1 (1), Esteves (1) / Pecsét, Csiki, Mattyasovszky 1. Edző: Steve Kasper
GYERGYÓ: Rinne – Haaranen, Jalonen / Mesikämmen, Fejes / Imre, J. Horvath – B. ORBÁN 1, Császár (1), Bodó (1) / Vincze P., Sylvestre, Sárpátki / DiDiomete, Csiszer, Szigeti / Györfy, Kozma Zs., Vincze G. Edző: Szilassy Zoltán
Kapura lövések: 41–35
Emberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Steve Kasper:
– Az eddigi legjobb teljesítményünket nyújtottuk. A Gyergyó nagy nehézséget okozott nekünk, de kitartottunk. Felvettük a harcot, megnyertük az egy egy elleni párharcokat, a példamutató csapatmunkának köszönhetjük a győzelmet.
Szilassy Zoltán: – A második harmadban megnyerhettük volna a meccset, ha jobban használjuk ki a lehetőségeinket. A DVTK egyenlítő gólja után hajszoltuk az eredményt ahelyett, hogy türelmesek maradtunk volna. Felborult az egyensúly a védekezés és a támadás között, tanulságos volt.

FTC-Telekom–SC Csíkszereda (romániai) 6–5 (1–2, 2–1, 2–2, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Budapest,
Tüskecsarnok, 975 néző. Vezette: Babic, Rencz, Pálkövi Botond, Váczi.
FTC: ARANY – Seregély Máté, ROTH (2) / Boros, Crespi (1) / Bán, Kärmeniemi / Haranghy – TURBUCZ 1 (1), Nagy G. 1, Kulmala (1) / Németh A., A. BRADY 3, Tóth A. / Nemec, Kestilä (1), Galajda / Banga, Farkas L., Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Csíkszereda: Adorján A. – Ricci (1), Rutkowski (1) / Gecse, Masonius / Ferencz-Csibi, Láday / Salló, Bajkó Cs. – BROWN 1, Milan, McNally (1) / Levin, Péter B. (1), Szkacskov 1 / Rokaly Sz., Reisz (1), BECZE T. 3 / Fodor Cs. Edző: Bradley Gratton
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Számítottunk rá, hogy erősen kezd a Csíkszereda, hiszen nincs még győzelme a bajnokságban. Hiába készültünk erre, gyorsan elhúztak két góllal, utána kapaszkodhattunk. Elkezdtük játszani a játékunkat, igazi hokicsemege lett a meccs vége. Óriásit küzdöttünk, a hosszabbításban átvészeltünk egy emberhátrányt, és Arany Gergely fantasztikus volt a szétlövésben is.
Bradley Gratton: – Sok mindenen megyünk keresztül mostanában, megint nagyon közel jártunk a győzelemhez. Húszból egyszer történik olyan, ami most velünk megesett, hogy az utolsó két percben kétgólos hátrányból egyenlít az ellenfél. A csapat kemény meccset játszott, a játékosok mindent megtettek, amit tőlük kértem. Nehezebb így veszíteni, mint ha esélyünk sem lenne.

AZ ERSTE LIGA ÁLLÁSA
1. Corona Brasov 4 3 1 13–11 +2 9
2. DVTK Jegesmedvék 3 2 1 14– 6 +8 8
3. Gyergyói Hoki Klub 4 2 2 16–15 +1 6
4. FTC-Telekom 2 1 1 16– 7 +9 5
5. Budapest Jégkorong Akadémia 3 1 1 1 13– 9 +4 5
6. Dunaújvárosi Acélbikák 3 1 1 1 11–10 +1 4
7. Újpesti TE 1 1 4– 1 +3 3
8. FEHA19 3 1 2 7–15 –8 3
9. Sport Club Csíkszereda 4 2 2 14–20 –6 2
10. Debreceni EAC 3 3 7–21 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik