Erste Liga: kikapott a Gyergyó otthonában a BJAHC, Fehérváron nyert a DVTK

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 22:15
null
Fontos győzelmet arattak a gyergyóiak, legyőzték a listavezetőt (Fotó: Szász Adorján)
Címkék
Vereséget szenvedett az első helyen álló Budapest Jégkorong Akadémia a Gyergyói Hoki Klub ellen a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) pénteki játéknapján. A Ferencváros Brassóban kapott ki, a DVTK idegenben győzte le a FEHA19-et, míg a Debreceni EAC otthon győzedelmeskedett a Dunaújvárosi Acélbikákkal szemben. Az Újpesti TE Csíkszeredáról távozott vesztesen.

 

Ugyan az FTC-Telekom az utolsó harmadban ledolgozta háromgólos hátrányát a Corona Brasov otthonában, a hosszabbításban mégis a hazaiak vívták ki a sikert.

Felváltva érkeztek a gólok az SC Csíkszereda és az Újpesti TE fordulatos összecsapásán, amelyből végül a csíkiak jöttek ki jobban, szintén hosszabbítást követően. A győztes találatot Becze Tihamér szerezte.

A táblázat élén álló Budapest Jégkorong Akadémia közvetlen üldözője, a Gyergyói Hoki Klub ellen játszott. A meccs utolsó harmadában a gyergyóiak kétszer is betaláltak, aminek köszönhetően 4–2-re nyertek.

Drámai utolsó harmadot hozott a Debreceni EAC és a Dunaújváros találkozója: utóbbi gárda kétgólos hátrányból egyenlített, amire a debrecenieknek még volt válaszuk, így végül a hazaiak győztek.

Óriási fordítást hajtott végre a DVTK Jegesmedvék, miután 1–3-as állásról 4–0-ra hozták a harmadik harmadot – az orosz Valentyin Razumnjak kulcsszerepet vállalt a győzelem kiharcolásában.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
Corona Brasov–FTC-Telekom 4–3
(1–0, 2–0, 0–3, 1–0) – hosszabbításban
Brassó, 1750 néző. Vezette: Mihai (román), Csata, Magyar Á. (romániaiak), Stefan (román)
BRASSÓ: Toth – SWEENEY 1 (1), Garcia / Boriszenko (1), Williams / Bors, Gajdó T. / Buda – Kóger D., Schaber, Van Woemer 1 / VALCHAR 2 (1), GLIGA (2), Sills / Domingue (1), Szabó P., Zagidullin / Antal, Gajdó B., R. Vaslie. Edző: Dave MacQueen
FTC: Arany G. – Hrabal, Kärmeniemi / Marva, Seregély Máté / MESIKÄMMEN (1), Sarcia / Kozma D. – Sailio, Nagy G., Kulmala (1) / Bán 1, Low, Betteridge (1) / Kreisz B., KESTILÄ 1, Tóth A. / Galántai, Farkas L., Tóth Gergő 1. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 45–29
Gól – emberelőnyből: 9/0, ill. 3/1
Dave MacQueen: – Irányítottuk a játékot. A szélekre szorítottuk a Fradit, korlátoztuk a gólszerzési lehetőségeit az első két harmadban. Az utolsó játékrészben megbomlott a szerkezetünk, szinte ingyen adtunk nekik két gólt a háromból. Sokat kell dolgoznunk az emberelőnyös játékunkon, jelenleg nem működik a kémia, talán gólszerzési esélyünk sem volt ilyen helyzetben.
Fodor Szabolcs: – Keményen dolgoztunk a háromgólos hátrány ellenére is, amire büszke vagyok. Hullámvölgyben vagyunk, de napról napra jövünk ki belőle. Türelmesnek kell lennünk, és idővel a szerencse is a pártunkra áll, visszatalálunk a győzelem útjára.

Sport Club Csíkszereda–Újpesti TE 4–3 (1–0, 2–2, 0–1, 1–0) – h.
Csíkszereda, 1500 néző. Vezette: Sikó (romániai), Filip (román), Bandi (romániai), Gheorghies (román)
CSÍKSZEREDA: Adorján A. – KUBÁT (2), Láday / Clarke, Farkas T. / Ferencz-Csibi, Salló (1) / Bajkó Cs., Casaneanu – Szkacskov 1, SOFRON 1 (1), Stach (1) / Becze T. 1, Péter B. (1), RÉSZEGH T. 1 (1) / Fodor Cs., Reisz, Rokaly N. / Péter A., Részegh Zs. Edző: Tom Coolen
ÚJPEST: Rajna – Jekunen, Kiss D. (1) / Ph. Kiss, Tornyai / Balázsi, Pokornyi – Benk (1), HENTTONEN 2, Just (1) / Kiss P., Madácsi, Shirley 1 / Kovács Alex, Pereszunko, Szabó Rácz / Balogh B., Nemes, Németh A. Edző: Virág Csaba
Kapura lövések: 41–20
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 3/1
Tom Coolen: – Első alkalommal láthattam a kispadról az újdonsült csapatom játékát, megfigyelhettem az erősségeit és a gyengeségeit. A védekezést rendben találtam, sokat birtokoltuk a korongot, sok helyzetet alakítottunk ki, negyvenötször el is találtuk az ellenfél kapuját. A három emberelőnyös gól mindenképpen jó jel a folytatásra nézve, úgy tudom, eddig akadozott a játék fórban.
Virág Csaba: – Öt az öt ellen keveset volt nálunk a pakk a támadóharmadban. Kevesebbet is lőttünk kapura, mint szerettünk volna, és a rendes játékidőben két könnyű gólt engedtünk a csíkieknek, ezzel nehézzé téve a mérkőzést magunknak.

Gyergyói Hoki Klub–Budapest Jégkorong Akadémia 4–2 (1–0, 1–2, 2–0)
Gyergyószentmiklós, 1150 néző. Vezette: Rédai, Csomortáni, André (romániaiak)
GYERGYÓ:
RINNE – Fejes, Györfy / Haaranen 1, Jalonen (1) / Imre (1), Kozma Zs. – BODÓ 1 (1), B. Orbán 1, Tranca / Sárpátki (1), SYLVESTRE 1 (1), Vincze P. / Császár, Sándor-Székely, Szigeti / Csiszer, DiDiomete, Silló. Edző: Szilassy Zoltán
BJA HC: Farkas R. – Pozsgai, Szabó B. / Uimonen, Garát (1) / Gőz, Dóczi / Molnár B., K. Varga – Culigin, Galoha, McCormick / ELO (1), Viikilä 1, Schlekmann / Tóth R. (1), NAGY KRISZTIÁN 1, Djumic / Ritter, Weidemann, Ravasz. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 38–45
Gól – emberelőnyből: 1/0, ill. 2/1
Dave MacQueen: – Gyorsan és dinamikusan játszottunk az első harmadban, vezetést is szereztünk, aztán egy tragikus középső játékrészt produkáltunk. Mintha nem is ugyanaz a csapat lettünk volna, és minden hibánkat megbüntette a Gyergyó. Néhány kulcsjátékosunk formán kívül játszik, ami az egész csapat teljesítményére kihat. Meg kell találnunk ennek az okát, és ki kell javítani.
Szilassy Zoltán:
– Nagyon fontos, hogy győzni tudtunk, hiszen rossz perióduson, három vereségen vagyunk túl. A Brassó sokat fejlődött a legutóbbi idény óta. A második harmad különösen jól sikerült nekünk, rengeteg energiával játszottunk. Az utolsó játékrészre azonban úgy korcsolyáztunk ki, mintha már megnyertük volna a meccset, ami majdnem megbosszulta magát.

Debreceni EAC–Dunaújvárosi Acélbikák 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Lövei, Németh M., Vincze D., Szabó Dávid
DEAC:
Gönczi – Bogesics, Szoszunov / Jakabfy, ZALAMAJ 1 (1) / Bukor, Vokla / Sándor B. – Mihalik A. 1, SPIRKO (2), Dalecky (1) / IZACKY (2), Novotny 1, Szmirnov / Kozma F., Molnár D., Mihalik G. Edző: György József
DAB: Kovács D. – Svars, Lénárt (1) / Brus (1), Lammi (1) / Erdély B., Vas Márk / Somogyi N. – Embrich (1), Ödman Hadzinikolic, VALTOLA 1 / Dézsi Bence, Somogyi B., SZALMA 1 / Marosi, Pinczés, Szabó Cs. / Horváth Á., Stan, Strenk O. Edző: Niko Eronen
Kapura lövések: 35–26
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG
György József: – Mindhárom játékrészben nagy munkát végeztünk, alig három sorral játszottunk, semmi kivetnivalóm nincs. Annak nagyon örülök, hogy Gönczi Lajos megint kiválóan védett, kettős emberhátrányban sem tudták bevenni a kapuját. Szerintem a közönségnek és nekünk is jobb volt így, mintha simán behúztuk volna a mérkőzést.
Niko Eronen: – Az első harmadban lagymatag, gyenge teljesítményt nyújtottunk, és csak a kapusunknak köszönhettük, hogy megúsztuk egy kapott góllal. A másodikban még mindig kerestük a játékunkat, de még mindig a Debrecen hokizott fölényben. A harmadik harmadban végre tudásunknak megfelelően játszottunk, ki is egyenlítettünk, hajtottunk a győzelemért, de a végén a kiállításokkal tarkított zűrzavarban mi húztuk a rövidebbet.

Tudósított: BERECZKI ATTILA

FEHA19–DVTK Jegesmedvék 3–5 (1–1, 2–0, 0–4)
Székesfehérvár, 285 néző. Vezette: Korbuly, Haszonits, Kis-Király, Árkovics G.
FEHA19: Márkus – Reiter A., Csollák (1) / Dobmayer, Szabó P. / Farkas B., Salamon (1) / Dézsi Barnabás – Cizas, AMBRUS CS. 1 (1), FARKAS L. (1) / Trastasenkovs, Fekete A. 1, Zezelj / Ivády, Keceli-Mészáros, Németh Z. / Mayer, Nagy Á. 1, Győrffy. Edző: Anatolij Bogdanov
DVTK: Voris – KISS R. 2, Vojtkó 1 / Wehrs (1), Ilvessuo / Szirányi B. (1), Illés – Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky / PÁTERKA 1 (1), RAZUMNJAK 1 (1), Kulesov (1) / Vas J., Blasko, Lövei (1) / Pecsét (1), Farkas M. (1). Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések: 30–32
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 6/1
MESTERMÉRLEG
Anatolij Bogdanov: – Az első két harmadban jól játszottunk, minden a terv szerint haladt, éretten hokiztunk. Aztán a harmadik harmadot a lehető legrosszabbul kezdtük, igazi hullámvasútra kerültünk. Összességében nagyon frusztráló volt az utolsó játékrész, talán kicsit elveszítettük az energiánkat. A Miskolc eredményesen támadott a harmadik harmadban, előtte is voltak lehetőségeik, de azokat kivédekeztük.
Tokaji Viktor: – Ez a mérkőzés fordulópontot jelenthet nekünk. Nem kezdtünk rosszul, de valahogy nem pattantak jól a korongok és három egy lett az ellenfélnek. A harmadik harmadban teljes mértékben átvettük a mérkőzés felett a kontrollt, az történt a jégen, amit mi szerettünk volna. Fontos volt a korai második gól, ez jó kiindulópont volt.

Tudósított: KÁLDOR ANDRÁS

AZ ÁLLÁS
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Budapest Jégkorong Akadémia 17 12 1 1 3 78–41 +37 39
2. Gyergyói Hoki Klub 16 11 1 4 67–40 +27 34
3. DVTK Jegesmedvék 16 7 3 1 5 50–42 +8 28
4. Debreceni EAC 18 8 1 1 8 57–57 0 27
5. Sport Club Csíkszereda 16 5 3 4 4 50–48 +2 25
6. FTC-Telekom 16 8 1 7 45–51 –6 25
7. Corona Brasov 16 5 3 1 7 47–51 –4 22
8. Dunaújvárosi Acélbikák 17 5 2 2 8 48–61 –13 21
9. Újpesti TE 17 4 2 2 9 55–62 –7 18
10. FEHA19 17 2 1 2 12 35–79 –44 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik