Erste Liga: kétgólos hátrányból ejtette ki az Újpestet a DAB

Vágólapra másolva!
2023.02.13. 20:54
null
Nagy küzdelemben búcsúztatták a lila-fehéreket az újvárosiak (Fotó: Acélbikák/Anda Fábián)
A Dunaújvárosi Acélbikák jutott be a jégkorong Erste Liga rájátszásba, miután a selejtezőkör negyedik mérkőzésén kétgólos hátrányból felállva 3–2-re győzött az Újpest ellen, ezzel 3–1-re behúzta a három nyert mérkőzésig tartó szériát is.

Az Újpest vasárnap este csúnya verést kapott a párharc harmadik mérkőzésén Dunaújvárosban, s a 8–3-as zakó után kérdés volt, hogyan lesz képes a lila-fehér gárda alig 24 múlva ismét jégre lépni az Acélbikák otthonában, főleg azzal a tudattal, hogy az újabb vereség az idény végét jelenti a csapatnak.

Nos, a lilák bekkjén Tornyai Gáboron látszott az eltökéltség, hiszen mindössze 11 másodpercre volt szüksége az első kiállítás begyűjtéséhez, ám a lilák ettől függetlenül fölényben játszottak, többet lőttek kapura az első 20 percben mint az Acélbikák. A vezetést mégis csak a középső felvonásban tudták megszerezni Németh Attila révén két perc játék után, s újabb két és fél perc múltán Németh gólpasszosként is bekerült a jegyzőkönyvbe Benk András találatakor. A harmad közepén aztán a két asszisztot jegyző Pokorny Dávid hozott össze egy rávezetéses büntetőt az Acélbikáknak, Erik Embrich nem is hibázta el a lehetőséget.

Az igazi fordulat viszont a záró harmadra maradt: az újvárosiak előbb Somogyi Balázs révén egyenlítettek, majd Olli Valtola révén az 52 perc végén a vezetést is megszerezték. Az egész meccsen 43 alkalommal kapura lövő lila-fehérek az utolsó másfél percben kapus nélkül próbáltak meg egyenlíteni, sikertelenül, így végül a DAB nyerte meg a mérkőzést és a párharcot is.

A FEHA19 után tehát a Dunaújvárosi Acélbikák is bekerült a rájátszásba, vagyis a selejtezőből mindkét párharcban az alacsonyabban rangsorolt csapat jutott tovább.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–UTE 3–2 (0–0, 1–2, 2–0)
Dunaújváros, 270 néző. V: Haszonits, Rencz, Kövesi, Balla.
DAB: JARVINEN – Brus, Varga A. / SVARS, Kmec / Vas Márk, Léránt / Lammi, Tamás – EMBRICH 1, Ödman (1), VALTOLA 1/ DÉZSI (1), SOMOGYI B. 1, Szalma (1) / Mihálik, Niskanen, Ribcsik / Marosi, Strenk O., Szabó Cs. Vezetőedző: Niko Eronen
UTE: RAJNA – Erdőhelyi, Jekunen / KISS D., Tornyai / Kiss Phil., POKORNYI (2)      – Just, Kovács Alex, Pereszunko / Kiss P., Madácsi, Shirley / BENK 1, Nemes (1), NÉMETH A. 1 (1) / Balogh B., Kovács S., Nádasy. Vezetőedző: Virág Csaba
Kapura lövések: 29–43.
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Niko Eronen:
– Idegesen kezdtünk, lassan, mert senki sem akart hibázni. A második harmad nagyon nehéz volt, az Újpest jól játszott, tényleg az életéért küzdött, de a szünetben nagyon fogadkoztak a srácok, hogy megfordítják a meccset, és ez szerencsére sikerült.
Virág Csaba: – Nyernünk kellett volna, jól szálltunk bele a meccsbe, de ez a találkozó is tükrözte idegenbeli teljesítményünket, mert hiába játszunk időnként jól, időnként nagyon jól, egyszerűen nem tudjuk győzelemmel befejezni ezeket a meccseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik