Erste Liga: hatmeccses eltiltást kapott a Csíkszereda hokisa

Vágólapra másolva!
2022.09.25. 11:14
Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Garrett Clarke, a jégkorong Erste Ligában szereplő SC Csíkszereda játékosa – számolt be a Magyar Távirati Iroda. 

A liga tájékoztatása szerint a kanadai Garrett Clarke az FTC-Telekom elleni összecsapás 50. percében a játéktól távol, korongot nem birtokló ellenfelét közvetlenül a fején támadta. Garrett Clarke az FTC-Telekom elleni összecsapás 50. percében a játéktól távol, korongot nem birtokló ellenfelét közvetlenül a fején támadta.

„A látható szándék kizárólag a védtelen testhelyzetben lévő ellenfél fejének többszöri megütése volt. Az FTC-Telekom játékosát az ütközés olyan testhelyzetben érte, amikor magát védeni nem tudta” – olvasható a közleményben.

A fegyelmi bizottság felhívta a figyelmet arra, hogy a szándékos fej- és nyaktámadás semmilyen módon nem lehet része a jégkorongnak, az a leginkább sérülésveszélyes szabálytalanságok egyike, annak az Erste Ligában nincs helye. A játékos a büntetését a Csíkszereda soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik