Erste Liga: az UTE egyenlített, a DEAC nagy verést kapott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.09. 20:50
null
Parázs meccset vívott egymással az Újpest és a Dunaújváros (Fotó: Vörös Dávid/UTE)
Az Újpesti TE hazai jégen 4–2-re legyőzte a Dunaújvárost a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjébe jutásért rendezett párharc csütörtöki mérkőzésén, így 1–1-re áll az egyik csapat harmadik sikeréig tartó sorozat. A Debreceni EAC ellenben másodszor is kikapott otthon a FEHA19-től, méghozzá igen nagy különbséggel, 6–0-ra.

UTE–DAB 4–2

A szerdai első csatában a DAB meglepte az Újpestet, elvette a pályaelőnyét, és most is bátran kezdett. A 12. percben Somogyi Balázs emberelőnyből szerzett vezetést, a hazaiak a fordulást követően ugyancsak létszámfölényben egyenlítettek. Kovács Alex gólja újpesti vezetést ért, csapata először vezetett a párharcban.

A záró játékrészben Kiss Philip növelte a különbséget, a vendégek lehozott kapus mellett faragtak hátrányukból, azonban a végén kaptak egy üres kapus gólt.

Az ukrán Olekszandr Pereszunko mind a négy hazai gólban benne volt, egyet lőtt, hármat előkészített.

DEAC–FEHA19 0–6

Az alapszakaszt hetedikként befejező debreceniek maguknak választották ellenfélül az utolsó helyezett FEHA-t, amely a szerdai első felvonást még hosszabbításban nyerte meg, a csütörtökit viszont nagy fölénnyel.

A második felvonásban már 12 másodperc után Hetényi Zoltán kapujába került a korong, aztán a 13. percben megint Alekszandr Moksancev villant. Nem volt vége a hazai rémálmoknak, Kamil Mingazov 17 másodperccel az első szünet előtt 0–3-ra alakította az állást. Hetényi dühében összetörte botját, a folytatásban már nem ő, hanem Gönczi Lajos állt a DEAC kapujában.

Azonban kevesebb mint hat perc alatt ő is kétszer kapitulált, és ekkor már a fiatal magyarok is betaláltak, Németh Zalán és Rétfalvi Kristóf volt eredményes. Az időkérés sem nyugtatta meg a hajdúságiakat, az alapszakaszban remeklő Jakub Izacky és Dominik Novotny ült ki dulakodás miatt a büntetőpadra, az emberelőnyben pedig megint Rétfalvi köszönt be.

A záró felvonásban a vendégek még három emberhátrányukat védekezték ki, így a DEAC az első két hazai meccsén csupán egyetlen gólt tudott ütni, és a kiesés szélére sodródott. Márkus Levente 34 debreceni lövést védett.

(MTI)

JÉGKORONG ERSTE LIGA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

2. MÉRKŐZÉSEK
ÚJPESTI TE–DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK 4–2 (0–1, 2–0, 2–1)
Budapest,
Megyeri út, 314 néző. Vezette: Mach, Haszonits, Balla, Váczi
UTE: Rajna – Erdőhelyi, Jekunen / KISS D., PH. KISS 1 / Balázsi, Pokornyi – Just, Kovács Alex 1, PERESZUNKO 1 (3) / Kiss P. (1), Madácsi, Shirley 1 / Benk (1), Nemes, Németh A. / Balogh B., Kovács S., Nádasy. Edző: Virág Csaba
DAB: J. Järvinen – Brus, Varga A. / Kmec, Svars / Létánt, Vas Márk / Lammi – EMBRICH (2), Ödman Hadzinikolic, VALTOLA (2) / Dézsi Bence, Somogyi B. 1, Szalma / Marosi, Stenk O., Szabó Cs. / Mihálik, Niskanen, Ribcsik 1. Edző: Niko Eronen
Kapura lövések: 34–38
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 3/1
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Virág Csaba:
– Már az első harmadban is jobban játszottunk, mint szerdán a hatvan perc bármelyikében, utána pedig tovább javultunk. Hiába volt nálunk az előny, így sem vettünk vissza a tempóból a végjátékban, tartottuk magunkat a megbeszéltekhez. Dunaújvárosban vissza kell szereznünk a pályaelőnyt.
Niko Eronen: – Az első harmadban még azt az arcunkat mutattuk, mint az első összecsapáson, utána az Újpest agresszívabban letámadott, amivel megnehezítette a dolgunkat. Sok balszerencsés, nehezítő körülménnyel kellett megvívnunk, és kikaptunk, de így is elvettük az UTE pályaelőnyét.

DEBRECENI EAC–FEHA19 0–6 (0–3, 0–3, 0–0)
Debrecen, 350
néző. Vezette: Korbuly, Pálkövi, Szabó Dániel, Kövesi
DEAC: Hetényi Z. (Gönczi L.) – Jakabfy, Zalamaj / Szmirnov, Szoszunov / Bukor, Vokla – Mihalik A., Spirko, Dalecky / Izacky, Novotny, Révész M. / Kozma F., Versich, Sági Martin / Mazzag, Borbát. Edző: György József
FEHA19: MÁRKUS – Racsinszkij (1), Dobmayer / Mingazov 1, Reiter A. / Dolinar, Csollák / Győrffy, Salamon – Cizas (1), MOKSANCEV 2, AMBRUS CS. (2) / RÉTFALVI 2, Zohovs (1), Keceli-Mészáros (1) / DOBOS (2), Fekete A. (1), Németh Z. 1 / Balasits, Dézsi Barnabás, Farkas László. Edző: Anatolij Bogdanov
Kapura lövések: 34–44
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 4/1
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a FEHA19 javára
MESTERMÉRLEG
György József:
– Nagyjából hatvan videót nézettünk meg a fiúkkal arról, hogyan támadnak le a fehérváriak, de ezt már a tizenkettedik másodpercben elfelejtették. Mentális gondjaink vannak, amik akkor kezdődtek, amikor nem végeztünk a legjobb hat között az alapszakaszban. Nem akarom senkire ráhúzni a vizes lepedőt a nagy nyilvánosság előtt, egyszerűen nem a valós tudását mutatta a csapat ezen a két mérkőzésen.
Anatolij Bogdanov: – Álomszerűen kezdtünk, de utána is rendkívül fegyelmezetten, hatékonyan jégkorongoztunk. A fiúk megértették, hogy többre jutunk, ha az egyéni villanások helyett igazi csapatmunkát végeznek. Különösen ki kell emelnem a kapusunk, Márkus Levente teljesítményét, aki elképesztően védett mindkét debreceni találkozón. Tudjuk, hogy még nem dőlt el a párharc, és a továbbiakban is hasonló elszántságra, koncentrációra lesz szükségünk.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcok harmadik mérkőzéseit vasárnap rendezik meg Dunaújvárosban és Székesfehérváron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik