I. SZ. 2021.09.18 20:30 Frissítve: 2021.09.18 21:29

Erste Liga: az Újpest szétlövéssel nyert Csíkszeredában

Az Újpest szétlövéssel nyert a Csíkszereda vendégeként a jégkorong Erste Liga szombati játéknapján. Az Erdélybe látogató másik két magyarországi együttes összesen 17 gólt kapott, a Dunaújváros nyolcat Brassóban, a Titánok kilencet Gyergyószentmiklóson.

Végletekig kiélezett csatában nyert az Újpest Csíkszeredában

 

JÉGKORONG ERSTE LIGA

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–ÚJPEST 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Csíkszereda, 850
néző. Vezette: Gergely L., Sikó (romániaiak), F. Crisan, H.-F. Crisan (románok)
CSÍKSZEREDA: ADORJÁN A. – Kubát, Papp / KULJAS, Reisz / LÁDAY (1), Salló / Farkas T. – Kosztyicin, Polak, Rokaly Sz. / Szkacskov, STACH 1, Sofron I. (1) / Bíró T., Péter A., Péter B. / Casaneanu, Fodor Cs., Rokaly N. Edző: Magnus Sundquist
ÚJPEST: RAJNA – Pokornyi, Stadel / Jago, PH. KISS / Gáspár L., KISS D. 2 – Benk, Coatta, Kovács Alex / CSERGŐ (1), Kiss P. (1), Suter / Balogh B., Kovács S., Nemes / Simon, Zsigmond. Edző: Virág Csaba)
Kapura lövések: 49–25
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Magnus Sundquist:
– Normál körülmények és kapusteljesítmény esetén négy-öt gólt szereztünk volna. Ellenfelünk nagyon jól játszott, rengeteg helyzetet kidolgozott, hogy nyerjen. Többféleképpen elveszíthetsz egy mérkőzést, akár a hozzáállás hiánya és a kemény munka árán is. Nagyon jó kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, mi sokszor közel kerültünk a kapujukhoz, de ahhoz, hogy legyőzz egy ilyen kapust, közvetlenül előtte kell zavart kelteni. Többször is csak a kapu körül voltunk, ezért is lőttünk csak egy gólt. Nincs rossz szavam a teljesítményünkre. Sokkal érettebb csapat volt az UTE. A tegnapi ellenfelünk is jól játszott, de az egy fiatalabb gárda. Okosan játszottak, rengeteg védőmunkát oldottak meg sikeresen a kapussal együtt, a kontrákkal pedig többször is helyzetbe kerültek. Lényegében a kapu előterében kell nagyobb forgalmat keltsünk.
Virág Csaba: – Sok hiányzónk van, Erdélybe pedig nem nyerni járnak a csapatok. Tudtuk, hogy extra kapusteljesítmény kell a győzelemhez, ez pedig még az extránál is extrább volt. Miki (Rajna Miklós) nagyon komoly tartást adott nekünk, de mindenki nagyon odatette magát. Karaktert mutattunk, mert hátrányból visszajöttünk, illetve a büntetőknél is mínusz kettőről kapaszkodtunk fel. Nyilván a Csíkszereda jobb csapat, de megdolgoztunk a szerencsénkért. Keményen küzdöttünk a védekező harmadban.

BRASOV WOLVES (romániai)–DAB 8–1 (1–0, 4–1, 3–0)
Brassó. Vezette:
Mihai, Radu (románok), Bándi (romániai), Gherghies (román)
BRASSÓ: TŐKE – Raszulov 1, Molnár Z. (1) / Bors, GAJDÓ T. (1) / Ráduly N., Haraga – Hunt 1, TROTTER 1 (2), Huard (1) / VALCHAR 2 (3), GLIGA 1 (1), Kovács M. (1) / Machala 1, Gajdó B., Molnár Zs. 1 (1) / A. Vasile, N. Vasile, Szőcs. Edző: Dave MacQueen
DAB: Pinczés B. – Pozsár, Erdély B. / Bobcek, Benke / Bubnov, Szécsi / Druja – Dudkin (1), Szappanos 1, Lőczi / Szűcs I., Németh P., Török / Horváth Á., Pinczés O., Németh Á. / Gebei G., Somogyi N., Tamás. Edző: Leo Gudas
Kapura lövések: 53–36
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 5/1
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen: – Hiába fiatal és keményen dolgozó csapat a DAB, tudtuk, hogy nehéz mérkőzésen van túl, ezért neki akartunk ugrani már az elején. Rendben is volt az első harmadunk, kontrolláltuk a játékot, majd elkezdtünk be is találni, és szereztünk néhány találatot fórból is. Még mindig messze vagyunk a legjobb állapotunktól, de ez a győzelem jó kis önbizalom-növelő, és szereztünk három pontot is, aminél nincs fontosabb.
Leo Gudas: – Az első harmadban stabilan hokiztunk, de aztán elkezdtünk lehetőséget és főleg sok emberelőnyt adományozni az ellenfélnek, amely ezekből betalált és el is döntötte a meccset. A záró harmadban semmi különöset nem csináltunk, és úgyis a középső szokott a legfontosabb lenni.

GYERGYÓI HK (romániai)–TITÁNOK 9–1 (4–0, 3–1, 2–0)
Gyergyószentmiklós, 470 néző. Vezette: Csomortáni, Rédai, André, Magyar (romániaiak)
GYERGYÓ: RUCZUJ – HAARANEN 1, Kozma Zs. 1 / Fejes (1), SAARI 1 (1) / Ferenc-Csibi (1), Györfy (1) / Sándor-Székely, Tódor – BODÓ 2 (1), B. ORBÁN 1 (1), SYLVESTRE (3) / SÁRPÁTKI 2 (1), Tranca, Vincze P. 1 (1) / Silló, Szabó K. (1), Szigeti / Bíró G., Császár, Vincze G. Edző: Szilassy Zoltán
TITÁNOK: Horváth D. – Hudec, Reiter A. / Dolinar, Hercsel / Kóger B., Molnár G. / Kucsma, Nochta – Lundin, Vesutkin, Németh K. 1 / Ambrus Cs., Ambrus G., Fekete A. / Nagy Á. (1), Keceli-Mészáros, Parragi / Mayer, Csiszer, Szabó Cs. Edző: Anatolij Bogdanov
Kapura lövések: 64–16
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 6/1
Fegyelmi büntetés: végleges (Szigeti)

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.

2021.09.22 20:45:45

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2021.09.22 17:54:20

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.