SZ. A. 2021.04.08 22:23 Frissítve: 2021.04.08 23:01

Erste Liga: az SC Csíkszereda nyerte meg a bajnokságot

A jégkorong Erste Liga döntőjének hatodik mérkőzését az SC Csíkszereda hazai pályán 5–3-ra megnyerte a Corona Brasov ellen, így összesítésben 4–2-re győzött a párharcban, és harmadik alkalommal hódította el a trófeát.

Hiába vezettek a brassóiak, a Csíkszereda fordított, így harmadszor nyerte meg az Erste Ligát (Fotó: SC Csíkszereda)

 

KÜLÖNDÍJAK
Az idény legjobb kapusa: Hetényi Zoltán (DEAC)
Az idény legjobb hátvédje: Josh McFadden (Brassó)
Az idény legjobb csatára: Jack Combs (Csíkszereda)
A döntő legértékesebb játékosa (MVP): Becze Tihamér (Csíkszereda)

Immár önálló bajnoka az Erste Ligának az SC Csíkszereda, amely az idei finálé hatodik, sok galibával járó mérkőzését is megnyerte az alapszakaszgyőztes Corona Brasov ellen, így 4–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot és vele a bajnokságot.

Tavaly márciusban, amikor ránk tört a koronavírus-járvány, az Erste Liga az elődöntőnél tartott, és a maga párharcában egyaránt vezető Csíkszereda, illetve az FTC kapta a megosztott bajnoki címet, kiváltva a rajtuk kívül eső jégkorong-társadalom dühét. Ám immár nem lehet vita: a Csíkszereda a legjobb a vidéken. Ehhez persze a mostani fináléban el kellett csennie egy meccset a pályaelőnnyel rendelkező Brassótól, amit kedden megtett, és mint akkor feltételeztük, ez volt a kulcs. Mert ezúttal a „farkasok” hiába szereztek vezetést, a Sportklub a középső harmadban rájuk borította a pályát – csak mivel a második szünet előtt Cody Fowlie még szépített, maradtak izgalmak. Ez persze abban az értelemben is igaz, hogy az első pihenő vagy fél órával megnyúlt, mert nem kapcsoltak vissza a reflektorok a szükséges fényerővel, aztán Becze Tihamér egyenlítő gólját kellett videózni, majd azért vakargatták a jeget, mert Mathieu Tousignant-nal lefejeltették a palánkot, és az orrából folyt a vér...

De a lényeg mégiscsak az, hogy újabb gólváltások után a hokimeccset a Csíkszereda nyerte meg, úgyhogy joggal ünnepelt – még ha zárt kapuk mögött is.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
SC CSÍKSZEREDA
(romániai, 3.)–CORONA BRASOV (romániai, 1.) 5–3 (0–1, 3–1, 2–1)
Csíkszereda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kókai, Soós, Kedves A., Szabó Dávid
CSÍKSZEREDA: Adorján Ö. – FARKAS T. 1 (1), Wishart – Loginov, Papp Sz. – Láday, Salló – Győrfy – Combs, Maylan (1), TARATUHIN 1 – BECZE T. 2, BÍRÓ T. (1), BLACKWATER 1 (2) – Fodor Cs., Rokaly N., Tousignant – Casaneanu (1), Gecse O., Ilyés. Edző: Jason Morgan
BRASSÓ: Tőke – Carlson, MCFADDEN 1 – Boriszenko (1), Wilson – Bors, Mihály E. – Gajdó T. – Klempa, Tranca, Valchar – Finucci, FOWLIE 2, GLIGA (1) – Molnár Zs., Péter B., A. Vasile – Gajdó B. (1), Szőcs, N. Vasile. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 34–28
Kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc+10 perc fegyelmi (A. Vasile)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Csíkszereda javára

2021.11.14 23:18:52

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Kétségünk ne legyen, az életük napjának remélt vasárnap után most senki sem csalódottabb lányainknál.

2021.11.14 15:40:39

Jégkorong DÉNES SZILÁRD (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar női jégkorong-válogatott 5–1-re kikapott a csehektől, így eldőlt: nem lesz ott a jövő évi olimpián.

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.