Erste Liga: a Csíkszereda egyenlített az Újpest ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.18. 19:50
A Csíkszereda 5–3-ra legyőzte az Újpestet a jégkorong Erste Liga elődöntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel 2–2-re alakította az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot.

A székelyföldi összecsapás első gólját Varga Arnold szerezte, ezzel vezetést szerzett az Újpest. A Csíkszereda 44 másodperccel később Radim Valchar góljával egyenlített, majd a nyitó húsz perc hajrájában még kétszer betalált. A Csíkszereda ezt a harmadot a kapura lövések tekintetében 27:6-ra megnyerte.

A második harmad közepén előbb Vincze Péter adott gólpasszt Benk Andrásnak, majd Benk Vinczének, és úgy tűnt, a záró periódusnak döntetlennel mennek neki a felek. Csakhogy Andrej Taratuhin 25 másodperccel a harmad zárása előtt megszerezte második gólját, és hazai előnyből indult a harmadik harmad.

Abban enyhe újpesti fölény alakult ki, de hiába a 10:12-es kapura lövési arány, Valchar harmadik – üres kapus – gólja a 60. percben eldöntötte az összecsapást.

A párharc viszont nem is lehetne nyitottabb, a szerdai folytatás előtt 2–2 az állás.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–ÚJPESTI TE 5–3 (3–1, 1–2, 1–0)
Csíkszereda, 1950
néző. Vezette: Bachurik (szlovák), Druga, Sikó, Rédai (romániaiak)
CSÍKSZEREDA: Lundström – Bjelov (1), Papp Sz. – Gecse, Salló – Farkas T., Flinta – Győrfy – Aniszin (2), Krasznoszlobodcev, Taratuhin 2 – Részegh T. (2), Rokaly Sz. (3), Valchár 3 – Becze T., Bíró T., Fodor Cs. – Antal Zs., Casaneanu, Horváth L. Edző: Václav Novák
ÚJPEST: Duschek – N. Nagy, Varga A. 1 – P. J. Kiss, Rusk – Huba, Kovács Attila – Pokornyi – Csányi (1), Kocsis, Nemes – Benk 1 (1), Stefishen, Vincze P. 1 (1) – Brine, Hebar, Ropret (1) – Kovács S., Szalma. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Kapura lövések: 46–28
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
MESTERMÉRLEG
Václav Novák:
– Vasárnap az első harmadunk volt rosszabb, a második és a harmadik remek – most épp fordítva. Pozitívan kell felfogni a helyzetet: most kezdődik az elődöntő! A tempónk jó volt, a csapatban sok az energia.
Szilassy Zoltán: – Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, amelyen a második harmadtól fantasztikusan jégkorongoztunk. Ugyanakkor vallásos nevelést kaptam, és hiszek abban, hogy ha nem dolgozunk végig, akkor a jóisten megbüntet – márpedig mi az első harmadot elloptuk saját magunktól, nem korcsolyáztunk eleget és fegyelmezetlenül játszottunk. Remélem, ez a fiúknak jó lecke volt, mert amikor úgy hokiztunk, ahogy kell, akkor nyomás alatt tartottuk az ellenfelet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik