A Ravensburg nem hosszabbítja meg Majoross Gergely szerződését

Vágólapra másolva!
2024.04.02. 17:56
Fotó: towerstars.de
A német másodosztályú jégkorongligában (DEL2) érdekelt Ravensburg Towerstars nem hosszabbítja meg Majoross Gergely vezetőedző szerződését.

 

A klub kedden hozta nyilvánosságra döntését. A 44 esztendős Majoross tavaly májusban írt alá egy plusz egy évre. A gárda a magyar szakember vezetésével az alapszakaszt a hetedik helyen zárta a 14 csapatos DEL2-ben, majd a nyolc közé jutásért rendezett párharcban 2-0-s összesítéssel jobbnak bizonyult a Freiburgnál. A negyeddöntőben aztán drámai csatában, 4-3-mal esett ki a Regensburggal szemben.

„Nem volt könnyű döntés nekünk, Majoross emberileg és szakmailag is topedző. Ilyen kiegyenlített ligában és ilyen játékoskerettel a top 8-ban zárni egyáltalán nem szégyen. Azonban az alapszakasz második felétől nem voltunk elégedettek a játékrendszer fejlődésével” – fogalmazott Frank Kottmann, a klubot irányító testület elnöke. Hozzátette: új közép távú irányt szeretnénk venni, és ezt egy új edzővel képzelik el. 

Majoross Gergely az MTI megkeresésére elmondta: a szerződése lejárt, új sportigazgató érkezik, az pedig távozik, aki egy évvel ezelőtt őt vitte Ravensburgba.
„Ahogy kiderült, hogy más lesz a sportigazgató, velem is leültek egyeztetni. Végül úgy láttuk jónak, ha külön utakon folytatjuk” – jegyezte meg Majoross, aki a német idény előtt a szlovák élvonalban szereplő Érsekújvárnál (Nové Zámky) dolgozott. Korábban a budapesti MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Szlovákiai szerepvállalása előtt a MAC utánpótlásáért felelt. Dolgozott a válogatott másodedzőjeként is, illetve 2019-ben megbízott szövetségi kapitányként a divízió 1/A világbajnokságon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik