Jégkorong: Nagy Gergő nagyon nagy egyénisége a magyar jégkorongnak – Szilassy Zoltán

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.02.17. 10:04
null
A hét elején két fontos hír is napvilágot látott a magyar férfi jégkorong-válogatottal kapcsolatban: egyrészt mégis részt vehet a csapat az olimpiai selejtező elitkörében, másrészt Nagy Gergő bejelentette, hogy nem lép többet jégre a nemzeti csapatban. Ezekről beszélgettünk Szilassy Zoltánnal, a válogatott másodedzőjével.

„Nagy Gergő csapatkapitányunk volt hosszú ideig, nagyon nagy egyénisége a magyar jégkorongnak. Sajnálom, hogy eljött ez az idő, mindig tisztelettel fogadom az ilyen döntést, mert a játékosnak van jó értelemben vett egója, büszkesége, és a magyar válogatottban mindig óriási dolog jégkorongozni. Nagyon nehéz lehetett meghoznia azt a döntést, hogy visszavonul a címeres meztől. Én csak nagybetűvel mindent köszönök neki, amit a magyar válogatottért tett, és remélem, klubszinten még hosszú ideig látjuk őt” – mondta Szilassy Zoltán, aki hét éve dolgozik másodedzőként a nemzeti csapatunk mellett.

Mint ismert, Nagy Gergő egy nappal az után jelentette be visszavonulását közösségi oldalán, hogy a magyar válogatott nem jutott tovább a Budapesten rendezett olimpiai előselejtezős csoportjából. Csakhogy az IIHF nem adott helyet annak, hogy Fehéroroszország bekapcsolódjon a következő selejtezős körbe, így a magyar csapat utazhat Pozsonyba, hogy a házigazda Szlovákia mellett Kazahsztán és Ausztria ellen lépjen jégre. Erről az örömteli hírről is megkérdeztük Szilassyt. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik