Női jégkorong: egygólos vereség Japán ellen a Négy Nemzet Tornáján

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.12.15. 20:04
null
Nem bírtak a mieink a japánokkal (Fotó: jegkorongszovetseg.hu)
A magyar női jégkorong-válogatott minimális különbséggel, 2–1-re kikapott a japán csapattól a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban zajló nemzetközi torna második napján.

 

A szövetségi kapitány nélkül állt ki Japán legjobbjai ellen Magyarország női jégkorong-válogatottja, hiszen, mint ismert, Pat Cortina a nemzeti csapat irányítása mellett a német harmadosztályban szereplő SC Riessersee férfiegyüttesének vezetőedzője is – az Oberliga déli csoportjának pedig pénteken már folytatódtak a küzdelmei. Így helyettese, a szintén kanadai Delaney Collins vette át a stafétát a Négy nemzet tornáján az ázsiaiak ellen 2–1-es vereséggel záruló mérkőzésen.

A mieink hamar hátrányba kerültek, Noro Riri már az ötödik percben megszerezte a távol-keletieknek, akik az első harmad egészét tekintve is jobban teljesítettek, kétszer annyit próbálkoztak, mint a hazaiak. A második harmadban Siga Akane akasztott bottal, így remek lehetőség kínálkozott az egyenlítésre, de nem élt vele az emberelőnyös alakulatunk – cserébe alig 11 másodperccel a fór letelte után Ukita Rui megduplázta a különbséget.

Váratlan pillanatban villant meg Huszák Alexandra, Dabasi Réka akadályozásért ücsörgött a büntetőpadon, amikor a helyettes csapatkapitány bevette Kavagucsi Riko kapuját. A záró harmadban hiába próbálkoztak a mieink, és adtak le annyi kapura lövést – szám szerint tízet –, mint az első két játékrészben összesen, nem találtak fogást a rengeteget korcsolyázó japánokon.

A torna utolsó, szombati játéknapján a magyarok a franciákkal csapnak össze az első helyért.

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNÁJA
Japán–Magyarország 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
G:
Noro Riri (gólpassz: Jamasita S., Siga Ak.), Ukita (gp: Siga Ao.), ill. Huszák

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik