Videó: Petr Cech a profi hokisok között is bemutatkozott

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.26. 15:48
A Bajnokok Ligája- és Premier League-győztes kapuslegenda, Petr Cech bemutatkozott élete első profi hokimérkőzésén az angol másodosztályú jégkorongligában. 

A 41 éves klasszis már éve óta kacérkodik a jégkoronggal és több csapatban is megfordult már, most azonban egy profi mérkőzésen is jégre léphetett aBelfast Giants csapatában. Cech-t a nyáron egyébként aOxford Hockey Club szerződtette, de az északír gárdának sérülések miatt nagyobb szüksége volt rá, így kölcsönbe került a belfastiakhoz.

A legendás kapust végül szombaton kapta meg a lehetőséget a bizonyításra az új csapatában, ahol ugyan csak az utolsó öt percre szállt be 5–1-es előnynél, de a meccs végéig már nem kapott gólt.

Petr Cecha legutóbbi hokis idényében, aChelmsfordban 11 győztes meccsen őrizte csapata hálóját, a lövések 90.3 százalékát hárította, és mérkőzésenként átlagosan 3.89 gólt kapott.

Labdarúgó-pályafutása során a cseh Chmel és Sparta, a francia Rennes, majd két londoni együttes, a Chelsea és az Arsenal csapataiban szerepelt. Angol csapatival többször is bajnoki címet, kupaelsőséget szerzett, a Chelsea-vel 2012-ben Bajnokok Ligáját, 2013-ban Európa-ligát nyert. A cseh válogatott kapuját 124 meccsen, 2001-től 2016-ig védte. 2005-ben a világ legjobb kapusának választották, a futballtól pedig 2019-ben köszönt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik