Pat Cortina elégedett a női hokiválogatott fejlesztőtáborával

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 13:01
Pat Cortina (Fotó: Török Attila, archív)
Pat Cortina, a női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya egyhetes edzőtábort tartott, mely során a játékosok képességfejlesztése volt fókuszban.

A hazai szövetség hétfői beszámolója szerint a játékosok két csoportra osztva napi két jeges edzésen vettek részt, valamint erőnléti munkát is végeztek.

„Elégedett vagyok a látottakkal minden szempontból. Június van, az egyik legfontosabb, hogy jégen lehetünk és edzhetünk. Örülök, hogy a játékosok mosolyogva jönnek le a jégről, nagy az intenzitás, de élvezik a küzdelmet és a versenyt. A napok kicsit hosszúak a két edzéssel, ám a mindig fontos kitartást is fejleszthetjük azáltal, hogy végigdolgozzuk a napokat” – mondta Pat Cortina, aki azt is elárulta, hogy többek között a korong megtartásán, védelmén volt a hangsúly, és a helyzetkihasználással is foglalkoztak, valamint délutánonként az egymás elleni játék szerepelt a programban.

A keretbe ezúttal a fiatalabb játékosok is meghívót kaptak, velük is elégedett volt a szakmai stáb.

„Nagyon tehetségesek, és ha így tudják folytatni, ilyen szellemben dolgoznak a továbbiakban is, akkor képesek lesznek segíteni a válogatottnak. Az a cél, hogy jobbá váljunk a versenynek is köszönhetően” – hangsúlyozta.

A válogatott legközelebb júliusban találkozik, kétszer egyhetes képességfejlesztő tábor erejéig. Pat Cortina szerint az a cél, hogy az intenzitáson emelve akkor újabb lépést tegyen előre a csapat.

A KERET
Kapusok: Bogáti Bianka, Milibák Helga, Németh Anikó, Révész Zsuzsa, Szabó Fruzsina
Hátvédek: Balog Gréta, Faggyas Lilla, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Kiss-Simon Franciska, Kornyilov Anna, Márton Adél, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti, Simon Bíborka, Szabó Bonita, Véghelyi Dóra
Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Fehér Nikolett, Gondos Tamara, Hiezl Réka Effi, Horváth Imola, Huszák Alexandra, Imets Mercédesz, Jókai-Szilágyi Kinga, Kárpáti Karina, Kreisz Emma, Márton Luca, Metzler Regina, Pázmándi Zsófia, Polónyi Petra, Rónai Alexandra, Seregély Míra, Simon Viktória, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Torontáli Anna, Tóth Flóra, Weiler Krisztina

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik